Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Scindapsus: woonplant van de maand augustus

Scindapsus: woonplant van de maand augustus

Multitasker Scindapsus maakt niet alleen je huis mooier met prachtig getekende groene bladeren, maar helpt meteen de lucht binnen wat schoner te maken.

Woonwonder 

Omhoog, omlaag – met Scindapsus kun je alle kanten op. Deze woonplant is makkelijk in de omgang en valt op door zijn prachtige hartvormige satijnachtige bladeren. Die zijn schitterend getekend met zilveren, lichtgroene, gele of witachtige vlekken of een gevlamd patroon. Je hebt er een trouwe huisgenoot aan: goed verzorgd kan dit woonwonder heel oud worden en toch mooi blijven. Jungalow Scindapsus hoort bij de Araceaefamilie en groeit in Zuidoost-Azië, Indonesië en op de Salomonseilanden: de tropen bij je thuis, dus. 

Voor wat hoort wat 

Als je Scindapsus goed verzorgt, doet hij ook wat voor jou. Volgens de NASA Clean Air studie is Scindapsus een van de planten die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren. Dat doet hij door middel van heel kleine huidmondjes op de bladeren. Die nemen koolstofdioxide op uit de lucht, zetten die om in energie om van te groeien en blazen weer zuurstof uit. Ook ademen de huidmondjes een beetje vocht uit, zodat de plant helpt te voorkomen dat de lucht in huis te droog wordt. 

Groen aapje 

In tropische regenwouden klimt Scindapsus bij voorkeur tegen bomen op, om dan van stengels te gaan hangen.

Zo haal je alles uit je Scindapsus 

Scindapsus staat graag licht, maar liever niet in de volle zon of op de tocht. Ezelsbruggetje: hoe lichter het blad, hoe lichter de plant het liefst staat. De grond mag een beetje vochtig zijn, maar liever geen wateroverlast.  Eens in de maand wat plantenvoeding maakt een power-groeier van

Scindapsus. 

Een rondje plantenspuit wordt zeer gewaardeerd. Worden de ranken te lang, dan kunnen ze gewoon worden afgeknipt. 

Happy home 

Scindapsus staat bekend als geluksplant die zijn eigenaar geld en fortuin helpt te krijgen. 

Scindapsus styling 

De vele verschijningsvormen van Scindapsus maken de plant erg geschikt voor huizen met weinig ruimte. Zo wikkelen de ranken zich om een stammetje als een slanke groene pilaar naar boven en kan hij als hangplant voor een hoop levendigheid op zekere hoogte zorgen. Omdat Scindapsus een onmiskenbare regenwouduitstraling heeft, staat hij het mooist in een natuurlijke basis: hout, leer, wat grover keramiek in aardetinten of hangpotten die van kokosnoten zijn gemaakt.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...
Onze winkels