Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

De 5 mooiste kerstplanten voor binnen

Kerstmis staat weer voor de deur en dat betekent gezelligheid, warmte en natuurlijk prachtige versieringen in huis. Naast de traditionele kerstboom zijn er nog tal van andere mooie kerstplanten die jouw interieur in de feeststemming brengen. In deze blog ontdek je de vijf mooiste kerstplanten voor binnen die je niet mag missen.

5 toppers van kerstplanten voor binnen

De magie van Kerstmis brengt niet alleen warmte en gezelligheid in huis, maar ook een scala aan prachtige kerstplanten die de feestvreugde naar een hoger niveau tillen. Deze levendige groene metgezellen voegen een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan je interieur, en brengen de betovering van de feestdagen tot leven. Of je nu gaat voor de klassieke kerstster, een imposante Amaryllis of een sierlijke kerstcactus; er is een kerstplant voor elke smaak en stijl. 

1. Kerstster (Euphorbia pulcherrima)

Euphorbia pulcherrima

De kerstster, met zijn opvallende rode, witte of roze schutbladeren, is een klassieker onder de kerstplanten. Deze plant staat symbool voor de geboorte van Jezus en wordt daarom veelvuldig gebruikt in kerstdecoraties. Plaats de kerstster op een lichte plek en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Zo heb je de hele feestmaand plezier van deze prachtige plant.

2. Amaryllis (Hippeastrum)

Amaryllis (Hippeastrum)

De Amaryllis is een elegante verschijning met zijn grote, trompetvormige bloemen in diverse kleuren, variërend van wit en rood tot roze en gestreept. Deze plant zorgt voor een stijlvolle en feestelijke sfeer in huis. Plaats de Amaryllis op een warme plek en geef regelmatig water. Met de juiste verzorging kun je genieten van indrukwekkende bloemen tijdens de kerstdagen.

3. Kerstcactus (Schlumbergera)

Schlumbergera

De kerstcactus is een prachtige plant die niet alleen tijdens de kerstdagen, maar ook in de rest van het jaar voor kleur in huis zorgt. De hangende takken met bloemen in diverse kleuren geven een speels effect. Zet de kerstcactus op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Met regelmatig water geven en een koele standplaats, bloeit deze cactus jaar na jaar opnieuw.

4. Mistletoe (Viscum album)

Mistletoe (Viscum album)

De maretak, of mistletoe, is een echte klassieker tijdens de kerstdagen. Volgens de traditie brengt het geluk en kussen onder de mistletoe is een eeuwenoude gewoonte. Hang deze plant op een centrale plek in huis en creëer zo een gezellige, romantische sfeer. Let er wel op dat de mistletoe giftig is voor huisdieren, dus zet hem buiten bereik.

5. Ardisia crenata

Ardisia crenata

De Ardisia crenata, ook bekend als de 'Marlberry', is een minder bekende maar niet minder betoverende kamerplant voor de kerstperiode. Met zijn glanzende, donkergroene bladeren en felrode bessen voegt deze plant een vleugje mysterie en allure toe aan je kerstdecoraties. Een echte verborgen schat!

Koop kerstkamerplanten bij ons tuincentrum in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde

Voor de mooiste kerstplanten kom je langs bij ons tuincentrum in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde. Hier vind je een ruim assortiment aan prachtige kerstplanten voor binnen, zodat jouw huis straalt tijdens de feestdagen. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren over de juiste verzorging van jouw kerstplanten. Wij heten je van harte welkom en wensen je alvast een sfeervolle kerst toe!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
Onze winkels