Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Biologische zaden

Biologische zaden halen hun kracht uit het feit dat de moederplant niet met gif is bespoten. Dit zorgt ervoor dat je schoon zaad hebt, zonder resten van chemicaliën en andere narigheid. Goed voor het milieu dus! Het assortiment biologische zaden wordt elk jaar meer. Houd onze webshop in de gaten en bestel jouw favoriete zaden op KoopZaden.nl.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 99 producten

Het verschil tussen biologische en reguliere zaden

In een wereld waarin we steeds meer van Moeder Natuur verwachten, is het belangrijk om een beetje terug te geven. Door je tuin groener in te richten en te starten met een moes- of kruidentuin, draag je al een steentje bij aan een milieuvriendelijker Nederland. Het kan echter nog een tandje duurzamer door te kiezen voor biologisch zaad. Voor je directe oogst zal het weinig verschil maken of je voor 'gewone' of biologische zaden kiest. Het verschil zit 'm in het proces dat voorafgaat aan jouw kweek: biologische zaden worden van begin tot eind op duurzame wijze geteeld. Geen pesticiden of chemische meststoffen komen kijken bij het telen. Daarom verdienen deze producten het SKAL keurmerk. Dit houdt in dat er vanuit deze onafhankelijke stichting wordt toegezien op een daadwerkelijk biologisch geproduceerd product. Veel beter voor het milieu dus!

Biologische kruidenzaden kopen

Waarom kiezen voor biologische zaden?

Je zult het verschil tussen een biologisch en regulier gekweekte groente niet zo zeer proeven. Wél kan je het verschil voelen. Eten wordt immers een stuk lekkerder wanneer je weet dat je de planeet er niet mee hebt belast. Je eet je groente of kruid dan ook met een veel gullere glimlach. Biologische geteelde bloemzaden dragen nog eens extra bij aan het doel dat je waarschijnlijk al voor ogen had: het zorgen voor een gezondere biodiversiteit. In ons hectisch bestaan is het lastig om op alle gebieden duurzaam bezig te zijn, maar door voor biologisch te kiezen, draag je al een groot steentje bij.

Tip! Over het algemeen kan gezegd worden dat biologische zaden beter bestand tegen bepaalde ziektes en plagen zijn. Nóg een reden om voor biologisch te kiezen.

Biologische groentezaden

Biologische zaden online bestellen | KoopZaden.nl

Koop biozaden online: bestel bij KoopZaden.nl

Voor biologische zaden ben je bij KoopZaden.nl aan het juiste adres. We hebben biologische groente-, kruiden- en bloemzaden waarmee je jouw siertuin en moestuin kunt verrijken. Ook vind je bij ons alles op het gebied van biologisch tuinieren. Denk hierbij aan organische meststoffen en biologische bestrijdingsmiddelen. Heb je vragen over het kweken, ons biologisch georiënteerde aanbod of wil je gewoonweg wat advies? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). We verkopen onder andere biozaden van Sluis Garden en Baza.

Biologisch tuinieren

Onze winkels