Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Kruiden

De heerlijkste kruiden uit eigen tuin... Dat wil jij toch ook? Er is immers niks zo lekker dan een vers blaadje munt of een takje tijm dat je zelf hebt gekweekt. Ons breed assortiment kruidenzaden heeft voor ieder wat wils. Wist je dat je kruidenzaden zowel binnenshuis als buitenhuis kan zaaien? Klik snel je digitale winkelwagentje vol!

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 53 producten

Verse kruiden zijn het lekkerst!

Alle thuiskoks weten het allang: verse kruiden zijn essentieel wanneer je écht iets lekkers van je gerecht wilt maken. Weg met die potjes en zakjes, want je kunt tegenwoordig in een handomdraai zelf jouw favoriete kruiden kweken! Verrijk jouw moestuin of keukentuintje met kruiden als basilicum, munt, peterselie of tijm. Kies de kruiden waar jij denkt van te gaan smullen en bestel de zaadjes eenvoudig in onze webshop. We hebben de kruidenzaden in verschillende soorten en maten - elk zo met hun eigen heerlijke eigenschappen. Wat is jouw favoriete kruid?

Diverse kruidenzaden

Waarom zelf kruiden kweken?

Voor de ongeduldigen onder ons is het misschien een hele opgave om zelf de groene vingers uit de mouwen te steken. Je kunt toch net zo goed de 'verse' kruiden uit de supermarkt kopen? Wij willen je toch écht aanraden zelf aan de slag te gaan met kruidenzaden. Er zijn immers heel wat redenen te bedenken waarom kweken ook voor jou is weggelegd:

  • Met je handen in de aarde werkt ten eerste gewoonweg heel ontspannend.
  • Zelfgekweekte kruiden zijn veel lekkerder dan die zogenaamde verse kruiden uit de supermarkt. Je proeft het verschil!
  • Het scheelt weer een ritje naar de supermarkt en dat is bovendien super goed voor het milieu.
  • Moestuinieren is sowieso een duurzame hobby. Erg welkom in deze tijd!

Alles voor de moestuin

Kruidenzaden online bestellen | KoopZaden.nl

Kruiden kweken: leuk en lekker voor jong en oud

Kruiden zijn heerlijk in je avondmaal, maar zien er ook fantastisch uit in een cocktail of ander zomers drankje. Hoe leuk is het om tijdens een barbecuefeestje direct je kruiden in de moestuin of in de gezellige potjes die je op je terras hebt staan af te kunnen knippen? Veel kruiden zijn ook in je eigen keuken te kweken. Ideaal wanneer je niet beschikt over een (al te grote) tuin. Het kweken van kruiden is enorm simpel en daarom leuk voor jong en oud. Jij en jouw kinderen leren welke kruiden er überhaupt bestaan, hoe ze groeien en bij welk seizoen ze horen. Tevens is het een lesje in geduld.

Basilicum zaden kopen

Kruidenzaden online bestellen | KoopZaden.nl

Kruidenzaden kopen op KoopZaden.nl

Terwijl je in het najaar een mooi plan voor je grote of mini-moestuin maakt, kun je vaak al in het vroege voorjaar het groen uit de grond zien schieten. De meeste kruiden worden het meest blij van een lichte, zonnige standplaats. Ze staan graag in een goed gedraineerde en vochtvasthoudende grond. Kan je niet wachten aan de slag te gaan? Kweek tijdens de koudere periode een aantal planten voor in een kas of zonrijke vensterbank. Wanneer de grond is opgewarmd kunnen de kruidenplantjes naar buiten worden verhuisd. Lees altijd de kweek-instructies bij het soort kruid dat je wilt kweken goed door. Kijk rustig rond in onze online zaden shop en bestel eenvoudig jouw favoriete kruiden. Heb je vragen over ons aanbod? We zijn zes dagen per week bereikbaar.

Peterselie zaden kopen

Onze winkels