Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Lente in de bol

Lente in de bol

Het voorjaar lijkt nog heel ver weg. Toch kon je tijdens de kerst al bossen tulpen kopen en verschenen de eerste potjes met hyacinten in de verkoop. De kwekers lijken ons elk jaar steeds vroeger blij te kunnen maken met bolletjes op pot. En het nieuwe tulpenseizoen begint ook alweer op 19 januari, met een feestelijk evenement op de Dam in Amsterdam.

Tulpentijd

Hoewel de tulp oorspronkelijk uit Turkije komt, wordt de bloem wereldwijd als oer-Hollands beschouwd. Op 19 januari wordt de Nationale Tulpendag gevierd op de Dam in Amsterdam. Als officiële aftrap van het tulpenseizoen leggen Nederlandse tulpenkwekers een reusachtige pluktuin aan met 200.000 tulpen. Iedereen mag vanaf 13.00 uur gratis een bosje tulpen komen plukken. Het tulpenseizoen duurt zo’n honderd dagen, wanneer bossen tulpen in de meest uiteenlopende soorten en kleuren verkrijgbaar zijn.

Bollen op pot

Vergeten bollen te planten afgelopen najaar? Geen nood! Je kunt in ons tuincentrum in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde nu weer volop vrolijk bloeiende bollen op pot kopen, van geurende hyacinten en mini-narcissen, zoals de bekende Tête-à-Tête, tot blauwe en witte druifjes. Je kunt er leuke combinaties mee maken en ze in een grotere bak of pot bij elkaar zetten, aangevuld met mos of kiezels. Binnen en buiten. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller ze uitgebloeid zullen zijn. De keuze is aan jou. En na de bloei kun je de bollen in de tuin uitplanten. Succes is niet gegarandeerd, maar je kunt het altijd eens proberen. Knip de uitgebloeide bloemen eruit, maar laat het blad en de stengels afsterven, want hiermee bouwen ze voor het volgende bloeiseizoen nieuwe energie op.

Bloesemtakken

Vanaf eind januari, begin februari zijn ook weer de eerste lentefrisse bloesemtakken, van de sierkers of sieramandel (Prunus), Magnolia, het Chinese klokje (Forsythia) en de sneeuwbal (Viburnum burkwoodii) verkrijgbaar. Een enkele tak in een mooie, hoge vaas heeft al een groots en fleurig effect. Maak een keuze uit het ruime assortiment in ons tuincentrum in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde. Je vindt er ook niet van echt te onderscheiden kunstexemplaren die jarenlang meegaan. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...
Onze winkels