Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

De groentrends voor 2020

De groentrends voor 2020

Traditiegetrouw heeft Bloemenbureau Holland een trenddossier voor het nieuwe jaar samengesteld. Daarbij wordt rekening gehouden met iets bijna ongrijpbaars als de tijdgeest en de verwachtingen en behoeften van de consument. Hier vatten we de drie trends voor 2020, 'Inner Retreat', 'Blended Cultures' en 'Street Savage' genoemd, zo praktisch en inspirerend mogelijk voor je samen.

Groentrend 1: Zacht en rustgevend

Door de overdaad aan prikkels en prestatiedrang zuchten we naar rust en ontspanning. Daarbij horen witte en pastelkleurige bloemen, zoals Dendrobiums, hortensia's en Lysianthus, tere, transparante bloeivormen en witte, organisch gevormde of ronde vazen, al dan niet metallic of parelmoerachtig glanzend.

Groentrend 2: Exotisch en avontuurlijk

Met al die mobiele telefoons waar iedereen maar dag en nacht mee bezig is, gaan we onze wereld graag wat verbreden en op onderzoek uit. Daarbij horen een vrolijke, kleurrijke sfeer met etnische en folkloristische invloeden, exotische planten als Calla's en Zamioculcas voor binnen en buiten en ambachtelijke invloeden. Ook droogboeketten zien we net als vorig jaar steeds vaker terug.

Groentrend 3: Eigenzinnig en imperfect

We worden een beetje moe van het streven naar perfectie en de maakbare wereld. We laten het traditionele of vastgeroeste waarden varen en hebben behoefte aan authenticiteit en vrijheid. Deels geïnspireerd op de rauwe straatstijl met graffiti, hiphop en beton, staan contrasten in kleuren en vormen centraal. Natuurlijk groen wordt rustig gecombineerd met geverfde bloemen en planten. In de tuin spelen hergebruikte materialen en wilde beplantingscombinaties met kleurrijke bloemen als zonnebloemen, gladiolen en campanula's de hoofdrol.

Welke stijl je ook het meest aanspreekt: maak er een mooi, bloeiend en kleurrijk nieuw jaar van!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
Onze winkels