Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Maak van je tuin een vakantieparadijs

Vanwege de bekende ellende kunnen we voorlopig nog niet op reis. Zucht. We kunnen het C-woord niet meer horen, tenzij het om een trendy cactus, ouderwetse clivia, rijkbloeiende clematis of geurende citroengeranium gaat. Geen reden om bij de pakken te gaan neerzitten. Met oplopende temperaturen en de zomer in zicht maak je gewoon van je tuin of balkon een vakantieparadijs voor jong en oud. Ons tuincentrum in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde geeft je graag een aantal inspirerende tips voor een fijne 'staycation' waarbij je volop kunt genieten van het betere buitenleven.

5 x tuinplezier voor jong en oud

1. Lekker loom luieren

Misschien heb je al een geweldige loungebank of comfortabele tuinstoelen, maar er is nog zoveel meer mogelijk. Denk aan een hangmat, zitzak, vrijstaande schommel- of hangstoel, schommelbank, strandstoel...

Daarbij kun je voor nog meer comfort en sfeer zorgen met:

- handige (klap)tafeltjes

- een voetensteun bij je tuinstoel

- kleurige en zachte kussens

- een warme plaid voor als het wat frisser wordt

- een fleurige parasol of hip schaduwdoek

- design (solar) tuinlampen en/of praktische spots voor in de late uurtjes

- een veranda of overkapping waarmee je een extra buitenruimte creëert

- een buitenkleed waarmee je je balkon of terras opvrolijkt

- een buitenhaard, vuurkorf en/of geurkaarsen  

 2. Waterpret en gespetter

Of je nu een grote of kleine tuin hebt, een zonnig balkon of een postzegelformaat dakterras, er is altijd plek voor een waterelement. Water brengt verkoeling, ontspanning en trekt bovendien allerlei insecten en kleine dieren aan. Ook je hond of kat kan zich uren vermaken door te loeren naar alles wat in en rond een vijver, eenvoudige waterschaal of kabbelend waterornament beweegt. Jonge kinderen maak je gelukkig met een simpel opblaasbaar zwembad, een met water gevulde teil of lege plastic zandbak. Geef ze wat schepjes, emmertjes, een bal en drijvende badeendjes en ze zijn uren zoet. In de tuin kun je alleen al met een gieter, een zwenksproeier, tuinslang en eventueel een buitendouche voor verkoeling en plezier zorgen.

3. Buiten kokerellen

Voor de buitenchef wordt het arsenaal aan barbecue-, kook- en bakproducten almaar groter. Denk aan een complete buitenkeuken, een Dutch oven, een ingebouwde pizza-oven, een mobiele barbecue of een Green Egg. Een paar potten met kruiden, tomaatjes en pluksla erbij en klaar is je buitenrestaurant.

4. Kweken, oogsten en plukken

Leuk, leerzaam en gezond voor groot en klein, én goed voor je portemonnee. Zelf groenten, kruiden, eetbare bloemen en snijbloemen zaaien of planten en opkweken. Dat kan ook in een grote pot of vierkante-meterbak op je balkon of (dak)terras. Laat de kinderen een wedstrijdje houden wie de hoogste zonnebloem kan laten groeien. Pluk samen eetbare eenjarige bloemen, zoals Oost-Indische kers, goudsbloemen, komkommerkruid, of de bloemen van kruiden, zoals bieslook, en maak er een lekkere salade of (ijs)thee mee. Je kunt de bloemen ook in ijsblokjes invriezen en die in limonade, frisdrank, punch, een cocktail of mocktail serveren.

5. Omring je met mediterrane en/of exotische jungleplanten

Vul de borders rond je terras en grote potten en bakken op je (dak)terras of balkon met kleurige en geurige mediterrane planten of grote bladplanten en varens die je doen wegdromen naar je favoriete vakantiebestemming. Goed voor een instant-vakantiegevoel in eigen tuin en land!

Denk aan lavendel, rozemarijn, oleander, olijf of bougainville in grote terracotta potten voor een mediterrane sfeer. Waan je je liever in het verre oosten? Kies dan voor een banaan, boomvaren, Nieuw-Zeelands vlas (Phormium), yucca of vingerplant (Fatsia japonica). En wist je dat je vrijwel al je kamerplanten in de zomer gewoon buiten kunt zetten? Let er daarbij wel op of ze graag in de zon of (half)schaduw staan.

Namens ons tuincentrum in Vijfhuizen, Hillegom, IJsselmuiden en Zeewolde : fijne vakantie in eigen tuin of op je Costa del Balconia!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
Onze winkels