Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Capucijners zaden

Wie is er nu niet bekend met capucijners zaden. Capucijners met spek: kan het nog hollandser?
Ook zijn capucijners nog eens heel makkelijk te kweken in eigen moestuin. En haalt u deze peulgewassen zelf uit eigen tuin!

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Tussen alle peulgewassen zoals, peulen en erwten zijn er ook nog capucijners of capucijnererwt genoemd. Capucijners smaken een beetje als een kruising tussen een tuinboon en een doperwt. Verse capucijners worden onrijp geoogst, waardoor ze een zoetige smaak hebben. De suikers in de zaden zijn dan namelijk nog niet omgezet in zetmeel. Hierdoor komt de voedingswaarde van capucijners overeen met die van andere groente.

Capucijners zaden zaaien

Capucijners zaden kunnen zowel jong als rijp worden geoogst. De middelgrote zaden bezitten een uitstekende kookkwaliteit. Zaai de capucijners onder glas vanaf half januari voor een vroege oogst. Voorgezaaide planten afharden en eind maart uitplanten. In de volle grond op regels zaaien, voor een latere oogst op regels van 40 cm, met- om de 10 cm een erwt. Teeltwijze is hetzelfde als bij doperwten. De bloemen zijn purper, de peulen paars en de rijpe zaden bruingeel.

Onze winkels