Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Inheemse bloemen

Als je met zaden voor inheemse bloemen aan de slag gaat, maak je van je tuin een kleur- en geurparadijs. Jouw zintuigen worden er blij van, maar vogels, vlinders en insecten zijn er ook meer dan enthousiast over. Ga dus vandaag nog aan de slag met onze zaden. Ontdek welke soort bloemzaad bij jouw wensen past en bestel jouw favoriet op KoopZaden.nl.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 16 van 16 producten

Wat is een inheemse plant of wilde bloem?

Met inheemse bloemen en planten til je jouw tuin naar een sfeervoller, maar ook milieuvriendelijk niveau. Hoe dat zo komt? Een inheemse plant is een plant die al jaren van nature in een bepaald gebied voorkomt. Dit omvat dus bloemen, grassen en planten die zich in dat gebied hebben ontwikkeld, van nature voorkomen of al vele jaren bestaan, zónder dat wij mensen daar invloed op uit hebben geoefend. In het algemeen zijn planten en bloemen in hun verscheidenheid al essentieel voor biologische diversiteit. Inheemse planten zijn bovendien ook belangrijk voor een ecologisch verantwoorde toekomst. Ze leveren immers het beste voedsel en onderdak voor insecten, vogels en dieren die in het gebied leven. Tevens leveren ze een enorme bijdrage aan een gezonde bodem.

Biologische zaden kopen

Voordelen van het kweken van inheemse planten en bloemen

Door zelf een tuin vol inheemse bloemen en planten aan te leggen, kan je jouw steentje aan een groenere wereld bijdragen. Met onze bloemzaden heb je immers binnen een handomdraai een geweldige bloemenweide gekweekt. Je kunt met de zaden in deze serie kennismaken met prachtige Nederlandse bloemen die je misschien nog niet kende. Een aantal voordelen van inheemse beplanting?

  • Omdat inheemse bloemen of planten zich al helemaal thuis voelen in Nederland, hebben ze ook hun groeiomstandigheden compleet aangepast. Ze zijn daarom vaak zeer veerkrachtig en sterk, waardoor ze minder meststoffen en/of pesticiden nodig hebben. 
  • Inheems groen heeft weinig verzorging nodig. De planten hoeven in de meeste gevallen slechts een beetje water aan het begin van hun leven of in een hele droge periode. Daar buiten heb je een plant die prima alleen op regenwater kan overleven. Dit is weer fijn voor de portemonnee.

Alles voor de moestuin

Inheemse bloemzaden online bestellen | KoopZaden.nl

Koop zaden voor inheemse bloemen

We garanderen je dat je veel plezier uit je gevestigde inheemse tuin zult halen. Het gaat je immers een zeer levendig beeld opleveren: verschillende bijen, vogels, insecten en kikkers zullen jouw inheemse beplanting een bezoek willen brengen. Hoe groter de verscheidenheid aan bloemen en planten, hoe meer verschillende beestjes je zult ontdekken. Denk hierbij aan de verschillende voedselbronnen die je ze kunt bieden, zoals fruit, nectar, noten en zaden. Vul je tuin dus aan met andere inheemse planten voor het grootste effect. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zaden shop en bestel eenvoudig jouw favoriete bloemzaad. Draag zo bij aan een duurzamere toekomst.

Bloemzaden mengels kopen

Onze winkels