Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Radijs

Voeg ook eens radijs toe aan je moestuin! Zeker wanneer je een beginnend kweker bent en je vingers nog wat aan de lichtgroene kant zijn, is radijs een ontzettend dankbare groente. Het is immers erg makkelijk om de zaden in deze categorie tot heerlijke radijsjes uit te laten groeien. Ze verdragen de meeste grondsoorten en zijn ook nog eens geweldig snelle groeiers. Kies jouw favoriete radijs zaden en bestel ze snel op KoopZaden.nl. Wij zorgen dat ze in een rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 8 van 8 producten

Radijs uit eigen moestuin

Wie is er niet dol op radijsjes? Ze zijn heerlijk om rauw te eten en geven een vurige smaak aan al je salades. Er is echter niet slechts één soort radijs. Zoals je in deze webshopcategorie kunt zien, is er een grote verscheidenheid aan radijscultivars; van bijna bolvormige rood-witte varianten tot lange, dunne radijsjes. Ook zijn er biologische soorten te krijgen en is er een variant die is voorverpakt in een zaailint om het zaaien nog makkelijker te maken. De radijsjes uit eigen tuin zijn smaakvoller, knapperiger en pittiger van smaak dan die uit de winkel. Daarnaast is kweken gewoonweg een stuk leuker, leerzamer en duurzamer. Ook is het leuk om je kinderen erbij te betrekken.

Biologische groentezaden

Radijs zaden zaaien

Radijs groeit snel en is daarom uitermate geschikt voor kleine tussenteelten. Plant zaden van april tot begin mei, en opnieuw in augustus. Radijzen doen het het beste in koelere omstandigheden en zijn goed bestand tegen koud weer. Het zaaien in het voorjaar en de nazomer levert je dan ook de lekkerste oogst op. Maak de grond voor het planten tot minstens 15 centimeter diep los, maar voeg geen mest toe. Teveel voeding in de bodem leidt tot meer loof en weinig knol. Plant de zaadjes zo'n 5 centimeter uit elkaar. Radijs oogsten doe je drie tot vijf weken na het planten. De radijsjes moeten een diameter van ongeveer 2 centimeter hebben. 

Tip! Door droogtestress kunnen de wortels een slechte smaak en taaie textuur ontwikkelen. Radijsjes mogen bovendien nooit twee keer op dezelfde plek gezaaid worden. 

Al onze groentezaden

Radijs kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Radijs zaaien! Bestel je zaden op KoopZaden.nl

Radijs gezond? Jazeker! Daarom raden we je absoluut aan om je moestuin om te toveren tot een paRADIJS! Heb je al een lekker radijs recept in je hoofd? De groente is lekker veelzijdig en dus over een lange periode te kweken en oogsten. Makkelijk, niet? Heb je vragen over het kweken van radijs, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere knolgewassen

Onze winkels