Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Knol- en wortelgewassen

Naast koolgewassen en bladgroenten mogen ook knol- en wortelgewassen niet in jouw moestuin ontbreken. Tot knolgewassen en wortelgewassen horen veel voorkomende groentes, zoals ui, sjalot, knoflook, rode biet en wortel. Stuk voor stuk groentes waar je van gaat watertanden! De gewassen zitten bovendien vol voedingsstoffen en mineralen. Lekker én gezond dus! Koop jouw favoriete zaden online op KoopZaden.nl en we zorgen dat jouw bestelling snel, goed verpakt en goedkoop naar je toe wordt verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 46 producten

Wat zijn knol- en wortelgewassen?

In deze categorie vind je de allerlekkerste knol- en wortelgewassen. Knolgewassen zijn groenten die groeien uit een knol of knolachtige wortel. De knol zelf is eetbaar en vaak juist het lekkerste deel van de plant. Voorbeelden van knolgewassen zijn aardappelen, pastinaak of knolselderij. Wortelgewassen zijn groenten die groeien uit, je raadt het al, een wortel. Voorbeelden van wortelgewassen zijn natuurlijk wortels en penen, maar ook bieten of radijs. Zowel knol- als wortelgewassen zijn voedzaam, rijk aan voedingsstoffen en lekker veelzijdig. Beide groentesoorten kunnen worden gekookt, gestoomd, geroosterd of zelfs rauw in salades worden verwerkt.

Zaden voor bladgewassen kopen

Het zaaien van knol- en wortelgewassen

Als je een aantal van die heerlijke gewassen die je in deze categorie vindt aan je moestuin toe wilt voegen, is het zaak om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Uiteraard is het ene gewas het andere niet, en dus raden we je altijd aan de meer specifieke instructies die je op de verpakking van de zaden vindt te volgen. Elk soort heeft immers zijn eigen groeiseizoen, groeiomstandigheden en oogsttijd. Kies in ieder geval voor al je gewassen een geschikte plek in de tuin. Knol- en wortelgewassen prefereren een plek met volle zon of lichte schaduw. Wortel- en knolgewassen worden meestal in de lente of het begin van de zomer gezaaid, wanneer de grond nog niet te warm is. De oogsttijd van wortelgewassen varieert afhankelijk van het soort. Sommige wortelgewassen, zoals radijsjes, kunnen binnen een maand na zaaien geoogst worden, terwijl andere, zoals wortelen, meerdere maanden nodig hebben om rijp te worden. Wortelgewassen die te lang in de grond blijven kunnen bitter of hard worden.

Biologische groentezaden

Knolgewassen of wortelgewassen kweken? Zaden kopen doe je KoopZaden.nl!

Wortel- of knolgewassen kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

De groentes in deze categorie kunnen soms gevoelig zijn voor schimmelziekten en bezoek van slakken. Zoek naar een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel en knip ziek uitziende bladeren af. Slakken houden niet van obstakels en dus is het slim om je moestuingrond met snippers en doppen te bedekken. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Zaden voor peulgewassen bestellen

Onze winkels