Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Uien

Uien zijn geweldig lekker en voegen aan bijna elk gerecht een heerlijke touch toe. Ze zijn enorm veelzijdig en ook nog eens vrij makkelijk in eigen tuin te kweken. Ontdek het zelf! Probeer eens één van de talloze soorten uien zaden die je in deze webshopcategorie kunt vinden, denk aan de gele ui, groene uien, bosui of stengelui. Kies jouw favoriete zaden en bestel ze snel op KoopZaden.nl. Wij zorgen dat ze in een rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 11 van 11 producten

Ui uit eigen tuin!

Wist je dat ui ook heel gezond is? Uien zijn een goede bron van vitamine C, foliumzuur, kalium en antioxidanten. Ze zijn bovendien een geweldige keuze voor een beginnende kweker omdat ze weinig ruimte in beslag nemen en  vaak resistent tegen ziekten zijn. Alle reden om eens uien aan je moestuin toe te voegen! De bol van de ui bestaat eigenlijk uit een aantal verdikte bladeren waarin reservevoedsel is opgeslagen. De buitenste dikke bladeren beschermen de kern tegen weersinvloeden. Behalve de uit zelf kan je ook het blad eten; deze smaakt fris en natuurlijk ook een beetje naar ui.

Biologische groentezaden

Uien zaden zaaien

Uien kweken is helemaal niet zo moeilijk! Check wel altijd de plantinstructies op de achterkant van je zakje zaden. Er zijn allerlei soorten, uien en hun groeicyclus kan nog wel eens verschillen. In principe kan je ui zaaien vanaf maart tot april. Bereid de grond voor door er organische mest aan toe te voegen. Zaai de zaadjes ongeveer 1 centimeter diep en 15 centimeter uit elkaar. Bedek de ui zaden met een dunne laag grond en geef met enige regelmaat water. Check ook zo nu en dan op ongewenst onkruid en verwijder deze vervolgens. Oogst de uien wanneer de bladeren geel en bruin worden, dit is meestal na twee maanden (mei of juni). Dit kan echter verschillen door de temperaturen in die periode, dus heb een beetje geduld.

Tip! Laat de uien een paar dagen in de zon drogen voor het bewaren.

Al onze groentezaden

Ui kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Ui zaaien? Bestel je zaden op KoopZaden.nl

Uien zijn een goede aanvulling in de moestuin omdat ze de power hebben allerlei ongedierte en plagen af te schrikken. Uien zijn ook geschikt voor jouw moestuin omdat ze makkelijk te combineren zijn met andere groenten. Ze doen het goed met:

Heb je nog wat vragen over het kweken van uien, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere knolgewassen

Onze winkels