Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Rode bieten

Die rode bieten salade die je binnenkort gaat maken? Die gaat nog veel lekkerder smaken wanneer je de meest verse en gezonde rode biet gewoon uit je eigen moestuin haalt. Ga dus eens aan de slag met onze rode bieten zaden. Bieten zijn een kleurrijk en snelgroeiend gewas dat gemakkelijk uit zaad kan worden geteeld. Kies jouw favoriete zaden en bestel ze snel op KoopZaden.nl. Wij zorgen dat ze in een rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 9 van 9 producten

Zoek vast een rode bieten recept uit!

Rode bieten gezond? Zeker! Ze zijn een goede bron van voedingsstoffen, waaronder foliumzuur, kalium, ijzer en antioxidanten. Ze kunnen bijdragen aan een gezonde bloeddruk, een verbeterde spijsvertering en een verhoogde weerstand. Ook zijn rode bieten zaden makkelijk te kweken, zowel in het voorjaar als najaar. Het gewas is bovendien niet heel gevoelig voor ziektes of rot. Alle reden om bieten aan jouw moestuin toe te voegen! Rode bieten hebben, afhankelijk van de soort, een redelijke friszoete smaak en zachte structuur. Ga dus maar vast op zoek naar een heerlijk rode bieten recept... Just biet it!

Biologische groentezaden

Rode bieten zaden zaaien

Rode bieten zijn lekker makkelijk te kweken, omdat ze goed gedijen in vrijwel alle bodems en weersomstandigheden. Rode bieten kunnen worden geplant vanaf het voorjaar tot en met de zomer (vanaf maart). Kies een zonnige plek met goed doorlatende grond. Rode bieten hebben veel zonlicht nodig om goed te groeien. Plant de zaadjes in ieder geval 2 centimeter diep en 10 centimeter uit elkaar. Bedek de zaadjes met een dunne laag grond en houd de grond vochtig. De bieten kunnen worden geoogst vanaf het moment dat ze ongeveer de grootte van een golfbal tot de grootte van een tennisbal hebben; grotere wortels kunnen taai zijn. Oogsten doe je tussen juni en oktober, en in de kweekkas al vanaf april.

Let wel op dat rode bieten vaak veel aarde meetrekken, dus was ze goed voor gebruik.

Al onze groentezaden

Rode bieten kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Rode bieten zaaien? Bestel je zaden op KoopZaden.nl

Rode bieten worden ook wel 'kroten' genoemd. Gekookt is de rode biet erg lekker maar afgekoeld wordt deze vaak gebruikt in salades. Het blad kan ook worden genuttigd, maar de smaak is niet bijzonder. Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken, maar heb je nog wat vragen over het kweken van rode bieten, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere knolgewassen

Onze winkels