Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Knolselderij

Ben jij een groot fan van moestuinieren? Maak eens plek vrij voor de knolselderij! Dit knolgewas heeft een heerlijke smaak die in heel wat gerechten perfect tot uiting komt. De smaakvolle groente heeft een nootachtige smaak die doet denken aan selderij. Knolselderij heeft een lange groeicyclus, dus je moet wel wat geduld hebben. Je wordt dan echter beloond met een heerlijke toevoeging aan je gerecht. Welk knolselderij recept ga jij maken? Kies jouw favoriete zaden en bestel ze snel op KoopZaden.nl. Wij zorgen dat ze in een rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Knolselderij uit eigen tuin

Knolselderij is nauw verwant aan selderij, maar het eetbare deel is de gezwollen wortel. Hij heeft een ongewone smaak, een kruising tussen selderij, venkel en anijs. Knolselderij kan goed worden geroosterd en geserveerd met andere wortelgewassen en pompoenen, in soepen en stoofschotels. Het is ook een prima alternatief voor aardappelpuree. Knolselderij is op zich gemakkelijk te telen, maar heeft wel een lang groeiseizoen nodig. 

Biologische groentezaden

Knolselderij zaden zaaien

Zaai knolselderijzaad in het voorjaar, bij voorkeur in een verwarmde kweekbak. Zoals gezegd heeft knolselderij dus een vrij lange aanlooptijd. Je geeft de zaailingen zo een mooie voorsprong. Uitplanten doe je in de volle grond nadat alle kans op vorst is geweken. Direct goed water geven is vervolgens essentieel. Houd de planten gedurende het hele groeiseizoen goed bewaterd en houd de grond rond de planten onkruidvrij. Let ook zeker op bezoek van ongewenste insecten en slakken. Je kunt voor de zekerheid altijd een anti-insectengaas plaatsen. Ook kun je houtsnippers rond de planten strooien. Die houden de bodem warm en vochtig, en vormen een obstakel voor hongerige slakken. Oogst de knolselderij van oktober tot maart.

Tip! Knolselderij zaden zijn zeer fijn en daarom is het belangrijk het zaad vooraf te mengen met vochtig fijnzand.

Al onze groentezaden

Knolselderij kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Knolselderij kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Ga je ook aan de slag met knolselderij zaden? Niet alleen de groente is goed voor je gezondheid, het moestuinieren an sich is dat ook! Je bent lekker actief met de natuur bezig en doet dat in de frisse lucht. Klinkt goed, toch? Heb je vragen over het kweken van knolselderij, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere knolgewassen

Onze winkels