Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Witlof zaden

Jij krijgt straks heel veel lof als je witlof aan jouw moestuin toevoegt! Er zijn namelijk weinig groentes die zo'n eigen en onderscheidende smaak hebben als witlof. Wie houdt er niet van om een lekker bordje van deze goeie groente voorgeschoteld te krijgen? Kies jouw favoriete soort en ga snel aan de slag met onze witlof zaden. Bestel ze op KoopZaden.nl en we zorgen dat jouw zaden snel, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Witlof uit eigen tuin

Witlof is een gesloten kropje bladeren met een licht bittere smaak. Het kan rauw gegeten worden, maar ook worden gekookt. Erg bekend is natuurlijk de witlof ovenschotel: wie is er niet dol op de in ham gewikkelde en met kaas bedekte witlof? Bespaar jezelf een ritje naar de supermarkt en haal voortaan je witlof uit eigen tuin. 

Biologische groentezaden

Witlof zaden zaaien

Het kweken van witlof is niet al te moeilijk. Wel kost het een beetje tijd en energie. Witlof is uiteraard vanuit de verste verte te herkennen aan zijn witte bladeren. Na het zaaien van de witlof zaden rond mei zal je echter eerst worden verrast door groene planten. Nadat hier het loof van is afgestorven en is afgesneden, volgt het volgende hoofdstuk waarbij de lekkere eetbare witte kroppen zichtbaar worden. Afhankelijk van het soort kun je witlof in een bak of kuil buitenshuis laten 'trekken' of zonder dekgrond binnenshuis kweken. Voor een witlof kuil/bak maak je een gat van ongeveer 20 centimeter diep. Maak de grond goed los en zet hier de wortels rechtop in. De kroppen van de witlof dek je af met minstens 10 centimeter losse grond. Tegen de vorst dek je de kuil af met stro en droog blad. Voor de 'trek' binnenshuis zijn er meerdere mogelijkheden. Pak een emmer of pot en vul deze met vochtige aarde, zand, compost of turfstrooisel. De bak moet wel op een zeer donkere plek staan, anders wordt het loof groen. Bij een temperatuur van ongeveer 16 graden is het lof na 4 á 5 weken oogstbaar. Zoek dus nu vast een paar witlof recepten op!

Al onze groentezaden

Witlof kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Witlof kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Zoek je een leuke buurman voor je witlof? Denk dan eens aan tomaat of venkel. Deze gewassen zullen elkaar versterken, in tegenstelling tot andijvie, pastinaak of pompoen. Daar is witlof minder fan van. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze witlof, rucola, sla of andere groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek ook onze koolgewassen

Onze winkels