Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Aardbei zaden

Vraag naar een rode fruitsoort en de kans is groot dat iemand aardbeien zegt! Iedereen is bekend met dit heerlijk vruchtgewas.
Aardbeien zijn heerlijk fris en zoet van smaak en redelijk eenvoudig te kweken in de eigen moestuin.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

De favoriet in de moestuin is de aardbei. De aardbei mag absoluut niet gemist worden in de moestuin. Hier vindt u de lekkerste zoete en zachte aardbei soorten. Er is een onderscheid tussen eenmaaldragende en doordragende aardbei soorten. Eigen gekweekte aardbeien smaken zoeter dan diegene die u koopt in de winkel. Tevens is het voor kinderen heel leuk om de aardbei zaden te zien groeien en bloeien.

Aardbei zaden zaaien

Aardbeien planten zijn vrij resistent en gemakkelijk te kweken. Aardbei planten zijn winterhard, maar niet wintergroeien. De aardbei zaden zaait u in dunne regels onder glas, zaai de zaden niet te dicht op elkaar. De kiemduur is wel redelijk lang. Als de plantjes groot genoeg zijn kunnen deze verspeent worden naar grotere potten of in de volle grond. Breng rond de planten stro aan om vruchtrot tegen te gaan. Ook kunt u aardbeien volledig onder glas kweken, speciaal voor de vroege oogst.

Onze winkels