Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Dille zaden

Met onze topkwaliteit dille zaden kweek je zelf binnen een handomdraai één van de lekkerste kruidensoorten die er is. Dille wordt vaak toegepast in soepen of sauzen, en dat is niet zonder reden. Dille heeft een karakteristieke smaak die naar meer smaakt en ruikt bovendien heerlijk. Dille is ook als thee te gebruiken en helpt je heerlijk in slaap te komen. Ga dus vandaag nog aan de slag met onze dille zaden. Ontdek welke soort zaad bij jouw wensen past en bestel jouw favoriete dillesoort op KoopZaden.nl.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Dille zaden kopen? Goed idee!

Dille mag absoluut niet in jouw kruidentuin ontbreken. Het is een makkelijk te kweken kruid met een zoete, frisse, venkelachtige smaak. De bladeren worden traditioneel gebruikt in vis- en eiergerechten, of kunnen worden toegevoegd aan soepen en salades. Doe dit wel als laatste stap in je kook-stappenplan. Dille wordt namelijk een stuk minder lekker wanneer het kruid warm wordt. Het kan worden gezaaid van midden lente tot aan het midden van de zomer. Dille houdt niet van verplaatsen, dus zaai het kruid waar je ook wilt gaan oogsten. Dit kan in de volle grond of in potten. Potten dienen wel een diameter van minstens 30 centimeter te hebben.

Wist je dat... Dille in de tijd van de Romeinen al zeer populair was? Zo vlochten ze onder meer kransen van dille voor soldaten die terugkwamen van een oorlogsmissie. Uiteraard was dit alleen voor de helden weggelegd. 

Koriander zaden kopen

Hoe moet ik dille kweken?

Ga aan de slag in de kruidentuin en maak een mooi plekje vrij voor dille zaden. Je zaait deze in het voorjaar, zo aan het begin van de lente. Het is belangrijk dat de vorstperiode al geweest is. Om de dille zaden een goeie start te geven, is het aan te raden in regels te zaaien. Plant dille in de volle zon, al zal een beetje schaduw niet veel uitmaken. Dille groeit het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Voeg voor het zaaien compost toe aan het plantbed. Dillezaad kan binnen 4 tot 6 weken voor het verplanten naar de tuin worden gestart. Zet zaailingen uit na de laatste vorst in het voorjaar. Behoud wel dezelfde pot, want de wortels van dille zijn niet dol op verhuizen. Dille zal zichzelf gemakkelijk opnieuw zaaien, dus zaai de zaadjes waar je het kruid een aantal jaren kunt laten groeien. 

TIP! Plant dille in de buurt van koolfamilieplanten, fruitbomen, maar ook tomaten, paprika's, aardbeien en tijm. Dille verbetert immers de groei van deze gewassen. Plant dille niet in de buurt van wortels of venkel. Dit zal het omgekeerde effect teweegbrengen.

Alles voor de moestuin

Dille zaden online bestellen | KoopZaden.nl

Hoe dille verzorgen?

Dille vraagt niet veel van zijn moestuinbaas. Belangrijk is wel dat het kruid gelijkmatig en regelmatig water krijgt, met name tot je het gevoel hebt dat het kruid redelijk stabiel aan het groeien is. Daarna zal dille het beste groeien als de grond tussen de gietbeurten bijna droog wordt. Houd het plantbed goed gewied en dus onkruidvrij. Onkruid strijdt immers met dit en ander kruid om voedingsstoffen en water. Let er dus op dat dille geen oorlog hoeft te gaan voeren. Dillebladeren hebben de beste smaak net voordat de bloemen opengaan, ongeveer 70 tot 80 dagen na het zaaien. Snijd de bladeren of stengels af met een tuinschaar. Heb je vragen of advies nodig? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zaden shop en bestel eenvoudig jouw favoriete zaad.

Stevia zaden kopen

Onze winkels