Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Stevia zaden

Stevia uit eigen kruidentuin is toch wel het lekkerste en dus heb je alle reden om vandaag nog met stevia zaden aan de slag te gaan. Haal ze in huis om jouw kruidentuin naar een nóg lekkerder niveau te tillen. Ontdek welke soort zaad bij jouw wensen past en bestel jouw favoriet op KoopZaden.nl.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Voeg stevia toe aan jouw kruidentuin

Stevia is tot wel 10 maal zoeter dan suiker, maar dan zonder die vervelende caloriëen. Geen wonder dat het steviaplantje al jaren extreem populair is. Het kruid, ook wel bekend als de honingplant, komt oorspronkelijk uit Paraguay waar het honderden jaren geleden al op waarde werd geschat. Je kunt stevia zowel vers als gedroogd toepassen in allerlei gerechten of drankjes. Het kruid is bijvoorbeeld heerlijk al thee. Stevia is niet per se het makkelijkste om te kweken, maar met behulp van een kasje kom je een heel eind.

Munt zaden kopen

Hoe moet ik stevia kweken?

Het kweken van stevia is misschien wat pittig als je een beginnen moestuinder bent. Stevia heeft immers een vrij lange aanloop nodig en kan zo dus het geduld op de proef stellen. Stevia staat bekend om zijn trage groei, maar met voldoende licht en warmte zal die steeds iets sneller gaan. Wij garanderen dat de oogst het absoluut waard maakt. In het vroege voorjaar, het liefst in februari, kan je de zaden een plek geven in jouw kasje. Stevia zaden kiemen het beste bij een temperatuur van minimaal 20 graden en de kiemduur bedraagt 2 tot 4 weken. Stevia heeft volle zon nodig om te gedijen, dus kies een plek die ten minste zes uur per dag direct zonlicht ontvangt. Stevia groeit het beste in aarde of potgrond rijk aan organisch materiaal. Vermijd chemische meststoffen bij het planten van stevia, omdat deze de zoetheid van de bladeren kunnen aantasten. Zaai de stevia zaden op een afstand van 5 á 10 centimeter en ongeveer een centimeter diep. Houd de grond gelijkmatig vochtig terwijl de zaden ontkiemen.

Groentezaden kopen

Stevia zaden online bestellen | KoopZaden.nl

Hoe moet ik stevia verzorgen?

Voor de beste resultaten is het belangrijk dat de grond onder jouw steviaplant constant vochtig blijft. Net als bij kruiden als koriander en basilicum begint de smaak van de bladeren af ​​te nemen of zelfs een bittere nasmaak te krijgen als de planten gaan bloeien. Om te voorkomen dat de plant zijn zoetheid verliest, knijp je de bloemknoppen af ​​terwijl ze zich vormen. Stevia oogsten is eenvoudig: pluk de bladeren van de plant wanneer je ze nodig hebt, zodat de rest van de plant kan blijven groeien. Geplukte bladeren kunnen vervolgens op een aantal manieren worden bereid als alternatief voor kunstmatige zoetstoffen, honing of siroop. Gebruik verse bladeren, maak een extract of laat de plant drogen. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zaden shop en bestel eenvoudig jouw favoriete zaad. 

Koriander zaden kopen

Onze winkels