Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Tuinkers zaden

Kies voor tuinkers zaden van KoopZaden.nl wanneer je een kruidentuintje wilt starten. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn als je ervoor kiest zelf dit kruid te kweken. Het is ook nog eens het perfecte kruid voor de beginnende kweker. Bestel dus snel! Ontdek welke soort zaad bij jouw wensen past en bestel jouw favoriet op KoopZaden.nl.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Eenvoudig tuinkers kweken

Tuinkers is zeer smakelijk en enorm eenvoudig te kweken. Het is daarom één van de populairste kruidensoorten. Het kruid heeft een licht bittertje en kan soms een beetje naar mosterd smaken. De smaakmaker wordt vaak gebruikt als toevoeging in salades en broodjes. Lepidium sativum, zoals tuinkers in het Latijn heet, komt oorspronkelijk uit Marokko, maar is inmiddels wereldwijd bekend. Tuinkers zit boordevol vitamine C, vitamine K en antioxidanten. Lekker én gezond dus!

Bladselderij zaden kopen

Hoe moet ik tuinkers kweken?

Tuinkers is zo'n kruid dat eigenlijk niet kapot te krijgen is. Je moet heel wat geks doen, wil het zaad van de tuinkers niet opkomen. Het is daarom het perfecte kweek experiment om kinderen mee kennis te laten maken. Kweek de zaadjes op vochtig keukenpapier, aarde, lege eierschalen, watten of in kleine fruitschaaltjes op de vensterbank. Zolang de ondergrond maar goed vochthoudend is en de temperatuur warm. De planten hoeven alleen maar hun wortels te verankeren en water op te nemen om te groeien. Planten die in de grond worden gekweekt, nemen echter meer voedingsstoffen op en hebben daardoor meer waarde qua smaak en opbrengst. Van zaaien tot snijden duurt meestal 14 dagen. Je kunt het geveerde blad oogsten met een schaar als de planten ongeveer 12 to15 centimeter hoog zijn.

Groentezaden kopen

Tuinkers zaden online bestellen | KoopZaden.nl

Tuinkers zaden online bestellen

Tuinkers heeft heel weinig aandacht nodig. Het enige noodzakelijke is dat de kleine plantjes altijd goed vochtig moeten worden gehouden. Ook is tuinkers een gezelligheidsdier. Bosuitjes, bieslook en munt zullen nog beter hun best gaan doen wanneer de tuinkers in de buurt staat te shinen. Zaai je tuinkers in de volle grond? Houd de grond onkruidvrij en vermijd de volle zon. Knijp de tuinkers terug om nieuw blad te bevorderen. Na het oogsten kun je tuinkers ongeveer een week in de koelkast bewaren. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zaden shop en bestel eenvoudig jouw favoriete zaad op KoopZaden.nl. 

Munt zaden kopen

Onze winkels