Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Diverse kruiden zaden

Zoals je weet kan een (mix van) kruid(en) je gerecht maken of kraken. Een moestuin(tje) vol met lekkere kruiden is dan ook onmisbaar voor elke fanatieke thuiskok. Die voorgepakte kruiden uit de supermarkt zijn immers lang niet zo lekker dan de kruiden die je zelf hebt gekweekt. Steek die groene vingers dus uit de mouwen en ga met kruiden zaden aan de slag. In deze categorie vind je diverse kruiden zaden die nét niet in een andere categorie passen. Ontdek welk kruid aansluit bij jouw wensen en bestel jouw favoriete zaden op KoopZaden.nl.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 22 van 22 producten

Diverse kruiden zaden: start met moestuinieren!

Moestuinieren is leuk, leerzaam en heel ontspannend. Daarnaast levert het je ook nog heel wat lekkers op. Je hoeft heus geen enorm landgoed te hebben om te starten met een moestuinierhobby. Ook op een compact balkonnetje kun je prima uit de voeten met onze kruiden zaden. Ze zijn er in allerlei soorten en dus kan je heel gericht gaan kweken. Kies het soort kruid uit waar jij blij van wordt, bijvoorbeeld omdat je het veel zal gebruiken voor je cocktails of omdat je je salade-maak-skills naar een hoger niveau wil tillen. Wat dacht je bijvoorbeeld van stevia, groene munt, oregano, wilde marjolein, rozemarijn, kamille of anijs?

Wist je dat... Kruiden vol met vitamines en mineralen zitten? Elk soort kruid heeft weer extra positieve invloed op een specifiek element in je lichaam. 

Munt zaden kopen

Aan de slag met kruiden

Kruiden kunnen je soep, salade of andere gerecht naar een veel smaakvoller level tillen. Bepaalde soorten kunnen zelfs je kopje thee net even dat extra beetje smaak meegeven. Maar hoe start je nu je eigen kruidentuin? Het is lastig om daar één algemeen antwoord op te geven. Elk soort kruid heeft immers net wat anders nodig, bijvoorbeeld qua standplaats en bijbehorende zonuren, de hoeveelheid water, maar ook wanneer er kan worden gezaaid en geoogst. Over het algemeen kan worden gesteld dat kruiden meer warmte nodig hebben dan groentes. Start dus niet te vroeg in het seizoen met zaaien - behalve als je binnenshuis aan de kweek wil. Zaai ze voor in een klein kasje of gewoon in bakjes op de vensterbank. Wanneer de temperatuur stijgt, kan je je kruidenplantjes verhuizen naar de volle grond in je (moes)tuin.

Alles voor de moestuin

Diverse kruiden zaden online bestellen | KoopZaden.nl

Wat heb ik nodig om te kweken?

Er zijn ontzettend veel soorten zaden. Naast kruiden kun je immers ook onder andere allerlei groentes en bloemen kweken. Het kweekproces is voor elk soort zaad wel min of meer hetzelfde. Wel is het belangrijk de juiste spullen in huis te halen. Wat heb je zoal nodig om een succesvol kweken te worden?

  • Zaaigrond
  • Turfpotjes
  • Zaaibakken
  • Transparant plastic
  • Zaaikasje
  • Zaden
  • Plantenspuit
  • Gieter met broes
  • Verspeenstokje of potlood
  • Plantetiketten

Heb je vragen of advies nodig over het kweekproces? We zijn zes dagen per week te bereiken. Kijk rustig rond in onze online zaden shop en bestel eenvoudig jouw favoriete zaad.

Basilicum zaden kopen

Onze winkels