Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bladselderij zaden

Als je aan selderij denkt, stel je je waarschijnlijk van die dikke, lichtgroene stengels voor. Er is echter nog een andere selderij variëteit die alleen voor zijn bladeren wordt gekweekt. De bladeren van de bladselderij hebben een kruidige, bijna peperige smaak die zorgen voor een geweldig accent in jouw gerecht. Naast dat bladselderij vanwege zijn smaak in veel gerechten gebruikt kan worden, is het bovenal een heel gezonde kruidensoort. Ga dus aan de slag met onze bladselderij zaden. Ontdek welke soort zaad bij jouw wensen past en bestel jouw favoriete selderijsoort op KoopZaden.nl.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Bladselderij: lekker pittig en makkelijk te kweken

Bladselderij (Apium graveolens secalinum), ook wel snijselderij of soepselderij genoemd, is donkerder, bladiger en heeft dunnere stelen dan die van de 'gewone' selderij. Wanneer het kruid eenmaal de spirit te pakken heeft, is het zeer gemakkelijk te kweken. Selderij komt in Nederland ook in het wild voor, enkel is de plant wel vrij zeldzaam. Het kruid heeft een smaak die te vergelijken is met peterselie, alleen dan een stukje sterker. Bladselderij is lekker in een soep, maar ook in combinatie met bloemkool, vis, gehakt en stoof. Met name in winterse gerechten doet bladselderij het goed.

Wist je dat... Selderij ook medicinale werking heeft? Zo werkt het kruid goed als urine-afdrijvend middel en werkt het aldus gunstig tegen nier- en blaasziekten, jicht en reuma. 

Peterselie zaden kopen

Hoe moet ik bladselderij kweken?

Zoals gezegd is bladselderij het moeilijkste kruid niet - althans, wanneer de groene sprietjes zich inmiddels laten zien. De zaden hebben veel licht nodig om te ontkiemen. Druk ze dan ook in de bovenkant van de grond, zodat ze nog steeds zichtbaar zijn, en geef ze van onderaf water. Zo zullen ze niet door grond worden belemmerd. De zaden zouden na twee tot drie weken moeten ontkiemen en mogen pas buiten worden gezet als het gevaar voor vorst voorbij is. Bladselderij geeft de voorkeur aan gedeeltelijke zon en heeft behoorlijk veel vocht nodig. Zorg voor waterdoorlatende grond en geef het kruid regelmatig water. Bladselderij groeit ook heel goed in potjes en bereikt zo een maximale hoogte van ongeveer 20 tot 30 centimeter.

TIP! Onder glas kan al in september worden gezaaid. Het oogsten volgt aan het begin van het  jaar daarop. Ga je aan de slag in de moestuin? In de volle grond kan je zo tegen eind april beginnen met zaaien. Er kan tot wel drie keer worden geoogst: aan het begin, in het midden en aan het eind van de zomer. 

Alles voor de moestuin

Bladselderij zaden online bestellen | KoopZaden.nl

Hoe bladselderij verzorgen?

Bladselderij is niet alleen een lekkere, maar ook een dorstige plant. Zorg voor voldoende water gedurende het hele groeiseizoen, vooral bij warm en droog weer. Als het kruid niet genoeg water krijgt, zullen de stengels verdrogen en verschrompelen. Voeg veel compost toe rond de planten om vocht vast te houden en zorg dat ze, met name in de winter, lekker beschut staan. Tijd om te oogsten? Snij de bladeren niet te kort af, want anders loopt je het risico dat de plant geen nieuwe blaadjes aanmaakt. Heb je vragen of advies nodig? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zaden shop en bestel eenvoudig jouw favoriete zaad.

Bieslook zaden kopen

Onze winkels