Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Tijm zaden

Tijm is zo'n smaakmaker die zeker niet in je kruidenrek mag ontbreken. Wacht daarom niet te lang met het kweken van tijm zaden. Zeker de thuiskoks onder ons zullen dolblij worden van dit verser dan verse kruid. Ontdek welke soort zaad bij jouw wensen past en bestel jouw favoriet op KoopZaden.nl.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Tijm kweken in een handomdraai

Een sterke geur en een pittige, licht-notige smaak; dat is wat je van deze kruidensoort kunt verwachten. Het is dan ook niet gek dat tijm een graaggeziene gast in de kruidentuin is. Soepen, maar ook stoofgerechten worden met dit kruid naar een lekkerder niveau getild. Wist je dat ook allerlei nuttige insecten dol zijn op tijm? Denk bijvoorbeeld aan wespen en bijen. Luizen moeten gelukkig niks hebben van tijm en dus is het ook daarom een goeie toevoeging aan je kruidentuin.

Bladselderij zaden kopen

Hoe moet ik tijm kweken?

Tijm is een groenblijvende kruidenplant met kleine, geurige bladeren en dunne, houtachtige stengels. Tijm zaden kun je het hele jaar binnen in potjes zaaien. Wil je de tijm gelijk in de kruidentuin zaaien? Dan kan je dit het beste doen vanaf het begin van het voorjaar tot aan het einde van de zomer. Tijm is een echte lichtkiemer en dus is het belangrijk het kruid een lichte plek te geven. Houdt de aarde vochtig en warm voor het beste resultaat. Oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, is dit kruid wel relatief droogtevriendelijk. Na ongeveer 20 dagen bij een temperatuur van pak 'm beet 20 graden komen de jonge plantjes op. Let wel, tijm is geen gemakkelijke of snelle groeier. Je zult een hoop geduld moeten hebben voor de oogst.

Groentezaden kopen

Tijm zaden online bestellen | KoopZaden.nl

Tijm zaden online bestellen

Eenmaal lekker aan het groeien, kunnen tijmplanten op elk moment worden geoogst. Dit komt omdat de smaak van de bladeren ook na de bloei behouden blijft. Het is in tegenstelling tot anderen kruiden dus absoluut geen ramp wanneer je bloemetjes ziet ontstaan. Sterker nog, je helpt er ook nog eens onze nuttige insecten mee. Knip gewoon een paar stelen af ​​en je kunt direct de keuken in. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zaden shop en bestel eenvoudig jouw favoriete zaad op KoopZaden.nl. 

Lavendel zaden kopen

Onze winkels