Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bieslook zaden

Wie is er niet dol op de heerlijke smaak van bieslook? Het is een stengelachtige kruidensoort die een ui-achtige smaak heeft en al sinds de 16e eeuw wereldwijd bekend is. KoopZaden.nl biedt jou nu de mogelijkheid om zélf bieslook te kweken, zodat je deze in de lekkerste gerechten kan verwerken. Start vandaag nog met een keukentuintje en ga aan de slag met onze bieslook zaden. Ontdek welke soort zaad bij jouw wensen past en bestel jouw favoriete bieslooksoort eenvoudig op KoopZaden.nl.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Bieslook: heerlijk in salades, (kruiden)boter en sauzen

Bieslook is zo'n kruid waar bijna iedereen dol op is. De heerlijkste kruidenboters en spreads bevatten immers een beetje bieslook. Omdat bieslook een vrij milde smaak heeft, is het ook een perfect kruid om toe te voegen aan soepen, dipsauzen, vis en omeletten. Bieslook behoort tot de uienfamilie en is één van de meeste bekende en gebruikte kruiden in de geschiedenis. In de 16e eeuw is de bieslook in Europa terecht gekomen door ontdekkingsreizigers die uit China kwamen. De Chinezen gebruikte bieslook voornamelijk als medicijn tegen vergiftigingen en bloedingen. Later maakten ook de smaakpapillen kennis met dit heerlijke kruid. Wist je dat we ook biologische bieslook zaden op voorraad hebben? Neem dus lekker de tijd om je digitale mandje vol te klikken.

TIP! Hitte vernietigt de verfijnde smaak, dus voeg de bieslook pas op het laatste moment toe aan je gerecht. 

Diverse kruidenzaden

Hoe moet ik bieslook kweken?

Ga aan de slag met bieslook zaden en geef dit kruid een mooi plekje in je moestuin of kruidentuin. Bieslook zaden kan je onder glas of in de volle grond kweken. Zaai de zaden ongeveer 5 centimeter uit elkaar en niet meer dan een halve centimeter diep. Bedek met een dunne laag aarde. Zodra de zaailingen tevoorschijn komen, kan je de plant uitdunnen zodat ze ongeveer 10 tot 15 centimeter uit elkaar komen te staan. Bieslook groeit het beste in de volle zon, hoewel ze lichte schaduw tolereren. De bodem moet vochtig, vruchtbaar en waterdoorlatend zijn. Wat rijke compost is nooit weg! Bieslook groeit ook uitstekend in potten.

Wist je dat... Bieslook wordt beschouwd als een gewas voor het koele seizoen? Dit betekent dat het kruid het beste groeit in de lente en de herfst. De warme temperaturen van de zomer zorgen er meestal voor dat de plant inactief wordt totdat het weer koud wordt.

Alles voor de moestuin

Bieslook zaden online bestellen | KoopZaden.nl

Hoe bieslook verzorgen?

Voor volgroeide bieslookplanten is minimale zorg nodig. Hoewel bieslook bestand is tegen droogte, is het wel belangrijk om de bieslookplantjes gedurende het groeiseizoen constant water te geven - zeker tijdens de warmere en dus drogere periodes. Je moet niet gek opkijken als je in de zomermaanden opeens wat paarse bloemetjes ziet ontstaan. Maar let op: een te forse bloei gaat ten koste van de kwaliteit van de bieslooksprieten. Knip wat bloemetjes af en verwerk ook deze in een salade of andere maaltijd. Ze zijn immers eetbaar! Heb je vragen of advies nodig? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zaden shop en bestel eenvoudig jouw favoriete zaad.

Dille zaden kopen

Onze winkels