Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Zuring zaden

De meest lekkere zuring kweek je binnenkort helemaal zelf met onze zuring zaden. Dit kruid zit vol met vitamine C en heeft een friszuur smaakje. Heerlijk toe te passen in je gerecht! Ontdek welke soort zaad bij jouw wensen past en bestel jouw favoriet op KoopZaden.nl.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Zelf zuring kweken met onze kruidenzaden

Zuring zaden van de beste kwaliteit vind je op KoopZaden.nl. Je bestelt dit keukenkruid in een handomdraai, waardoor je zeer snel van een heerlijke oogst kunt genieten. Het jonge blad kun je verwerken in onder andere sauzen, soepen, roomkaas en eiergerechten. Ook is het kruid perfect te combineren met kip en varkensvlees. Wist je dat zuring een geneeskrachtige werking op de blaas heeft? Daarnaast is het kruid bloedzuiverend, omdat er tijdens het eten extra rode bloedlichaampjes door het lichaam aangemaakt worden. Zuring bevat ook nog eens veel vitamine C. Je shopt het kruid met gemak in onze webshop. Kies je favoriet uit en bestel snel.

Bieslook zaden kopen

Hoe moet ik zuring zaaien?

Zaaien van zuring doe je in het voorjaar, zodra de grond is opgewarmd. Binnenhuis kan dit al eerder. Zaden moeten ongeveer 15 centimeter uit elkaar en een halve centimeter diep de grond in gaan. Zuring zaden vragen om een zure vochthoudende grond en een plek in de volle zon of halfschaduw. Houd het bed matig vochtig tot ontkieming. Zodra de plant bloemen gaat geven, is het belangrijk deze zo snel mogelijk te verwijderen. Bloei heeft namelijk een negatief effect op de smaak en is gewoonweg een energieverbruiker. De plant kan zich immers beter richten op het produceren van bladeren. Hoe warmer de temperatuur, des te bitter de bladeren zullen smaken. Zaak is dus om even geduld te hebben en te wachten tot de temperatuur daalt. Hierna zal de zuring weer zijn normale smaak terugkrijgen. Zuring kan verwilderen, dus het strooien van kalk kan helpen wanneer er teveel zuring in de tuin te vinden is.

Alles voor de moestuin

Zuring zaden online bestellen | KoopZaden.nl

Zuring kweken: koop je zaden online

Je kunt beginnen met oogsten wanneer de planten 10 tot 15 centimeter hoog zijn. De bladeren van de zuringplant kunnen van het late voorjaar tot in de herfst worden geoogst. Regelmatig plukken stimuleert planten om meer bladeren te produceren. De kleinste blaadjes zijn het lekkerst in salades en voegen een zure smaak toe. De grotere bladeren zijn zachter. Houd het vooral bij de buitenste bladeren, zodat de plant blad blijft produceren. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zaden shop en bestel eenvoudig jouw favoriete zaad. 

Stevia zaden kopen

Onze winkels