Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bloemkool zaden

Bloemkool is zo'n Hollandse klassieker die absoluut een plekje in jouw moestuin verdient. Wie is er immers niet dol op deze gezonde groentetopper!? Je maakt straks de meest lekkere bloemkool gerechten door nu met onze zaden aan de slag te gaan. Kweken, oogsten, een leuk bloemkool recept opzoeken, je bloemkool koken en genieten van de heerlijkheid van deze witte moestuinvriend... Klinkt niet gek, toch? Kies jouw favoriete soort en bestel ze snel op KoopZaden.nl. Wij zorgen dat jouw zaden in een rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Bloemkool uit de oven? Bloemkool uit eigen tuin!

Bloemkool is niet de gemakkelijkste groente om te kweken, maar misschien wel één van de lekkerste koolgewassen om aan je groentetuin toe te voegen. Omdat bloemkool erg gevoelig is voor temperatuurschommelingen, is het een groentesoort die wat extra aandacht en liefde nodig heeft. Je wordt dan echter wel beloond met een heerlijke smaak die niet te vergelijken is met de bloemkool uit de supermarkt. Je maakt straks een heerlijke bloemkool ovenschotel of bloemkool soep. Geroosterde bloemkool is voor velen ook een lekkere traktatie. Ga de uitdaging aan en kies het soort bloemkool zaden dat bij jouw smaak past.

Biologische groentezaden

Bloemkool zaden zaaien

Bloemkool kan in principe vanaf mei (herfstbloemkool) of juni (winterbloemkool) rechtstreeks in de grond worden gezaaid, hoewel de resultaten meestal beter zijn als het zaad onder glas een kleine voorsprong heeft gehad. Zaai vanaf februari in zaaibakjes onder glas, bijvoorbeeld in een kas of een mooi zaaiplekje binnenshuis. Je kunt ze dan even later uitplanten in een bemeste grond. Een andere optie is om vanaf oktober de zaadjes een vliegende start onder glas te geven. Je kan de planten dan laten overwinteren voor een vroege oogst het volgende jaar. Hoewel de bloemkool zich zelf afdekt door de bladeren, raden we aan de bloemkool extra af te dekken tegen verkleuring. Tijdens de groei willen de plantjes graag worden verwend met mest met een hoog stikstof gehalte. Bescherm de jonge plantjes tegen koolgalmug en koolvlieg door middel van anti-insectengaas.

Tip! Bloemkolen doen het het beste op een zonnige plek met rijke, vochtige, alkalische grond. Doe een pH-test ter check en voeg zo nodig kalk toe - niet alleen zullen de planten dan beter groeien, maar er wordt ook gedacht dat dit de schimmelziekte knotswortel kan voorkomen. 

Al onze groentezaden

Bloemkool kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Bloemkool kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Bloemkool heeft doorgaans drie tot vijf maanden nodig om te rijpen, afhankelijk van wanneer je het zaad hebt gezaaid. Houd er rekening mee dat het in het begin moeilijk kan zijn om te weten wanneer je de bloemkool moet oogsten: kijk op de zaadverpakking voor de ideale oogstgrootte (dit kan per ras verschillen) en zorg ervoor dat er een goede, stevige krop is. Heb je vragen over het kweken van bloemkool, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere koolgewassen

Onze winkels