Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Chinese kool zaden

Ben jij ook zo dol op Chinese kool? Dit heerlijke koolgewas is helaas nog niet bij iedereen in Nederland even populair. Dit heeft echter niks met zijn geweldige smaak te maken, maar puur met het feit dat zijn broers vaker de spotlight op zich krijgen. Boerenkool of bloemkool zijn echte keukenklassiekers die niet meer weg te denken uit menig moestuin. Ook Chinese kool verdient een plekje naast zijn familieleden. Kies jouw favoriete zaden en bestel ze snel op KoopZaden.nl. Wij zorgen dat ze in een rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

In de spotlight: Chinese kool

De meest populaire koolsoort in Azië is de Chinese kool. Hier mag deze groentesoort echter wat meer aandacht krijgen. Chinese kool is immers superlekker! Deze kool heeft een onderscheidende zachte smaak en is bovenal heel gezond. De vorm van de Chinese kool doet een beetje denken aan groenlof, rechtop groeiend en met bladeren opeengepakt. Chinese kool heeft een iets meer karakteristieke smaak dan andere koolsoorten. De smaak is wat meer zacht, net als de structuur. De Chinese kool kan ook rauw worden gegeten in salades. Maar ook in een roerbak, stoofschotel of ovenschotel komt de kool goed tot zijn recht. Chinese kool zaden zijn redelijk eenvoudig te telen, zowel binnen als buiten. Bedenk dus maar vast een lekker Chinese kool recept! 

Biologische groentezaden

Chinese kool zaden zaaien

Chinese kool zaden telen is op zich niet heel moeilijk. Chinese kool kan het beste in het vroege voorjaar worden geplant om in het late voorjaar te worden geoogst, voordat de kou weer zijn intrede doet. Voorzaaien in de vensterbank is ook een optie. Zet de voor-gezaaide planten na een maand of twee uit in een goed bemeste grond. Chinese kool groeit het best in licht vochtige grond.
Houd de grond gelijkmatig vochtig zodat de planten snel groeien en mals blijven. Chinese kool heeft brede, dikke, malse bladeren en zware middenribben. Afhankelijk van het ras is Chinese kool ongeveer 50 tot 70 dagen na het zaaien klaar voor gebruik. De bladeren worden vaak rauw gebruikt voor salade of sla of gestoomd, geroerbakt, gekookt of verwerkt in soepen. 

Tip! Plant Chinese kool samen met bloemkool en spruitjes. Plant geen Chinese kool met tomaten, paprika's of aardappelen.

Al onze groentezaden

Chinese kool kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Chinese kool kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Chinese kool kan worden aangevallen door dezelfde plagen die andere gewassen van de koolfamilie aantasten: vlooienkevers, bladluizen, koolwormen en rupsen. Bladluizen kunnen met de hand worden weggeplukt of bespoten. Een anti-insectengaas kan je helpen ongewenste gasten buiten de deur te houden. Heb je vragen over het kweken van kool, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere koolgewassen

Onze winkels