Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Spruitkool

Je bent er dol op of je háát het al sinds je kindertijd: spruitjes! Hoe dan ook is het kweken van spruitkool het overwegen waard. Het koolgewas is enorm gezond en heeft een geweldige groeiwijze. Kies jouw favoriete spruitjes zaden en bestel ze op KoopZaden.nl. Wij zorgen dat ze in een rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Verwen jezelf met spruitjes

Met spruitkool zaden haal je een zeer gezond koolgewas naar je moestuin. Spruitjes zijn zeer winterresistent en ook nog heel gemakkelijk te kweken. Spruitskool, ook wel Brussels sprouts genoemd, is een koolsoort die afkomstig is uit de regio van Brussel in België. Het is een koolsoort die op een stengel groeit, die wel tot 1,5 meter hoog kan worden. Elk stengel heeft meerdere scheuten die aan de onderkant groeien. Dit zijn de zogenaamde spruiten die, met name in de winter, veel door liefhebbers worden gegeten. Spruitkool heeft een kenmerkende smaak die wordt beschreven als nootachtig en koolachtig. 

Biologische groentezaden

Spruitjes zaden zaaien: hier moet je op letten

Spruitjes zijn een goede bron van vitamine C, vitamine K, foliumzuur en kalium. Het bevat ook een beetje ijzer, magnesium, calcium én antioxidanten. Wanneer je spruitjes moet kweken is afhankelijk van de temperaturen. In Nederland worden spruitjes meestal in het voorjaar gezaaid en in de herfst geplant, zodat ze in de winter geoogst kunnen worden. Bij het kweken van spruitjes moet je op de volgende zaken letten:

  • Spruitjes hebben regelmatig water nodig om goed te groeien, maar overmatig water kan leiden tot wortelrot.
  • Spruitjes zijn daarnaast gevoelig voor hitte. Bij te hoge temperaturen kan de groei worden vertraagd.
  • Wacht niet te lang met oogsten, want de spruitjes kunnen dan hun lekkere smaak verliezen.
  • Spruitjes hebben een neutrale tot licht alkalische bodem pH nodig (6.0 to 7.0) om goed te groeien. 
  • Ze prefereren een plek met volle zon of lichte schaduw.
  • Als de zaailingen te dicht bij elkaar groeien, kan dit leiden tot zwakkere planten. Houd een afstand van ongeveer 45 centimeter aan.

Al onze groentezaden

Zoek maar vast een spruitjes recept! Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Spruitjes kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Spruitjes zullen na ongeveer 100 dagen rijp zijn om te oogsten. Je moet dus even wat geduld hebben. Je kunt oogsten wanneer de spruiten groot genoeg zijn en een harde structuur hebben. Je zal vanzelf zien wanneer ze de grootte van de voor jou bekende supermarkt spruit hebben bereikt. Heb je vragen over het kweken van koolgewassen, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere koolgewassen

Onze winkels