Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Boerenkool zaden

Heb je een fijn boerenkool recept ontdekt? Je kan natuurlijk een ritje naar de supermarkt maken, óf je kan de meest lekkere boerenkool gewoon uit je eigen groentetuin halen! Moet je uiteraard nog wel even met onze boerenkool zaden aan de slag... Boerenkool is zo'n groenteklassieker die absoluut een plekje in jouw moestuin mag veroveren. Wie is er immers niet dol op een boerenkool stampot, met of zonder worst!? Kies jouw favoriete boerenkool soort en bestel je zaden snel op KoopZaden.nl. Wij zorgen dat ze in een rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Boerenkool maken? Haal 'm uit eigen tuin!

Wil jij de allerlekkerste boerenkool maken? Dan raden we absoluut aan om met onze boerenkool zaden aan de slag te gaan! Boerenkool behoort tot de bladkolen en is al eeuwen een graag geziene gast bij het avondeten. De boerenkool heeft een vrij gemakkelijke teelt, bijvoorbeeld in vergelijking met de bloemkool. Ook wordt de plant niet snel ziek, is 'ie zeer winterhard, erg voedzaam en bovenal natuurlijk zeer smakelijk. Boerenkool is het meeste bekend als stamppot met worst, maar boerenkool wordt ook steeds vaker in roerbakgerechten gebruikt. Het koolgewas bevat veel mineralen en vitamine B en C.

Biologische groentezaden

Boerenkool zaden zaaien

Boerenkool zaden zijn de moeilijkste niet en groeien op vrijwel elke grondsoort. Je kan ze in het vroege voorjaar tot midden zomer rechtstreeks in de grond zaaien voor oogst van zomer tot winter. Wil je je kool een kleine voorsprong geven? Begin dan met zaaien onder glas, zo'n 4 tot 6 weken voor de laatste vorst. Plant de zaadjes buiten uit zodra de grond opwarmt. De grond dient goed vochtig gehouden te worden. Begin vanaf september met het verwijderen van jonge bladeren uit de top van de plant. Boerenkoolbladeren kunnen het best vers geplukt worden wanneer je ze in een gerecht wilt verwerken. Ze kunnen echter worden geblancheerd en dan worden ingevroren om te bewaren.

Tip! Bescherm de jonge plantjes tegen koolgalmug en koolvlieg met anti-insectengaas. Ook vogels, en dan met name duiven zijn dol op boerenkool. Ook om die reden is zo'n net van gaas geen slecht idee.

Al onze groentezaden

Boerenkool kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Boerenkool kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Wist je dat de boerenkoolplanten ook kunnen bloeien? De smaak van de kool zal er voor jou niet echt op vooruit gaan, maar belangrijke insecten zullen er wel van smullen. De bloemen kunnen een vitale bron van nectar en stuifmeel zijn voor vroege bijen. Heb je vragen over het kweken van boerenkool, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere koolgewassen

Onze winkels