Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Spitskool

Wij zijn gék op spitskool! Het koolgewas wordt gekenmerkt door zijn puntige, ronde of hartvormige koppie. Spitskool heeft een frisse, zoete smaak en een knapperige textuur. De kleur van spitskool varieert van wit tot groen, afhankelijk van de soort. Het wordt vaak gegeten als een groente, rauw of gekookt, in salades, soepen, stoofschotels en andere warme gerechten. Heb je ook trek gekregen? Ga dan aan de slag met spitskool zaden! Kies jouw favoriete zaden en bestel ze op KoopZaden.nl. Wij zorgen dat ze in een rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Trek in spitskool? Ga aan de slag in de moestuin!

De smaak en structuur van spitskool zijn veel fijner en zachter dan alle andere sluitkolen, zoals rode koolwitte kool of savooiekool. Spitskool is eenvoudig te telen, enorm voedzaam en zeer smakelijk. Het is niet voor niks één van de meer populaire koolgewassen. Spitskool is er in verschillende soorten, vormen, maten en kleuren, die in alle jaargetijden kunnen worden geoogst. Kool kan buiten rechtstreeks in de grond worden gezaaid of in kweekbakjes onder glas. Als je maar een paar kooltjes wilt of weinig ruimte hebt, kun je het beste in bakken zaaien (één zaadje per bakje) en later buiten uitplanten. Weet wel dat kool het best gedijt in de volle grond, maar een langzame groeier is.

Let op: zorg ervoor dat je de kool niet kweekt op de plaats waar je het vorige jaar spitskool (of andere koolsoorten) hebt geteeld.

Biologische groentezaden

Spitskool zaden zaaien

Spitskool zaden vragen om een losgewerkte, goed bemeste grond met voldoende vocht. Let echter op met het geven van teveel water, aangezien dit weer kan leiden tot wortelrot. Regelmatig schoffelen bevordert de groei van de spitskool. Compost, turfstrooisel of tuinturf verbeteren de structuur en hierdoor het vochthoudend vermogen van de grond. Zoals gezegd zaai je spitskool eerst even voor. Het is immers een vrij langzamere groeier. Uitplanten kan in april, mei of juni in de bemeste grond.

Tip! Tijdig oogsten, in ieder geval voordat de kool barst, is essentieel. Anders verliest het koolgewas zijn smaak.

Al onze groentezaden

Voeg spitskool toe aan je moestuin. Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Spitskool kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Heb jij al een lekker spitskool gerecht opgezocht? Met de zaden die je in deze categorie vindt, maak je straks van je moestuin een heerlijk en gezond paradijsje. Je gaat er je vingers bij aflikken! Heb je vragen over het kweken van koolgewassen, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere koolgewassen

Onze winkels