Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Broccoli zaden

Door met broccoli zaden aan de slag te gaan, weet je zeker dat je je moestuin omtovert tot een heerlijk paradijsje. Broccoli is immers een fantastische groentesoort. Het is enorm lekker, maar ook erg gezond. Daarnaast is het kweken van broccoli helemaal niet zo moeilijk. Google dus snel een lekker broccoli recept! Kies jouw favoriete zaden en bestel ze op KoopZaden.nl. Wij zorgen dat ze in een rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Broccoli koken? Eerst even kweken!

Broccoli is een gezonde groente die rijk is aan vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine K, foliumzuur en kalium. Door broccoli zelf te kweken, ben je verzekerd van een verse en smakelijke groente die vrij is van pesticiden en andere chemische stoffen. Ook scheelt het je weer een ritje naar de supermarkt. Zelf broccoli kweken is een ontspannen en bevredigende klus. Broccoli zaden zijn gemakkelijk te kiemen en te kweken, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor beginnende kwekers. Wanneer je ziet dat je kleine zaadje ontpopt tot een geweldig lekkere groente, kan je je geluk niet op. Je krijgt dan letterlijk de smaak te pakken!

Tip! Kweken van broccoli is daarnaast een goede manier is om kinderen te leren over de natuur en betrokken te krijgen bij het kweken van hun eigen voedsel.

Biologische groentezaden

Broccoli zaden zaaien

Wil jij broccoli toevoegen aan je groentetuin? Goed idee! Met een paar kleine tips kom je, ook als beginnende kweker, een heel eind:

  1. Kiem de zaden op een vochtige doek, totdat er kleine scheuten verschijnen. Dit duurt meestal ongeveer 5 tot 7 dagen.
  2. Plant de kiemen in kleine potjes of in de volle grond. Gebruik goed gedraineerde, vruchtbare grond. Plant ze op een plek die volop zonlicht krijgt.

  3. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef water wanneer de bovenste laag grond droog aanvoelt. 

  4. Wacht totdat de broccolihoofden groot genoeg zijn om te oogsten. Dit is meestal 60 á 90 dagen na het kiemen. Oogst de hoofden door ze af te snijden terwijl ze nog hard zijn én voordat de bloemknoppen opengaan.

De broccoli zal zich nog een keer herstellen en nieuwe scheuten geven, dus je kunt meerdere oogsten halen uit één plant. Broccoli heeft namelijk een lange oogsttijd, dus je kunt genieten van verse broccoli gedurende een lekker langere periode.

Al onze groentezaden

Kweek een broccoli plant! Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Broccoli kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Waar broccoli meerdere bloemhoofdjes heeft, daar maakt bloemkool er maar één. Broccoli is op zichzelf al bijna een bloem! Bescherm de jonge broccoli plantjes tegen koolgalmug en koolvlieg met anti-insectengaas. Heb je vragen over het kweken van koolgewassen, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere koolgewassen

Onze winkels