Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Rode kool

Wie is er niet dol op een heerlijk avondmaal waar rode kool de hoofdrol speelt? Rode kool is voedzaam, smakelijk en zacht van structuur. Het koolgewas is echter nóg lekkerder wanneer je 'm vers uit eigen tuin haalt. Ga dus aan de slag met rode kool zaden! De Langedijker Bewaar 2 is één van de oudste en populairste soorten rode kool. Je scoort 'm uiteraard op KoopZaden.nl! Wij zorgen dat de zaden snel, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Rode kool uit eigen tuin

Rode kool behoort tot de categorie sluitkool. Deze benaming geeft eigenlijk al weg hoe je de groente kunt herkennen: de bladeren schuiven als een soort bolletje of compacte krop in elkaar. Naast rode kool zijn er ook andere populaire soorten sluitkool:

In Nederland vindt de teelt van rode vanouds plaats in Noord-Holland, omdat daar minder aantasting door knolvoet optreedt. Rode kool is in principe een tweejarig gewas: in het eerste jaar wordt de kool gevormd en in het tweede jaar gaat de plant bloeien. Bij een koud voorjaar kan de plant bij de vroegste teelt echter al gaan doorschieten en bloeien. Houd 'm dus nauwlettend in de gaten.

Biologische groentezaden

Aan de slag met rode kool zaden

Rode kool is een goede bron van vitamine C, vitamine K en vezels. Alleen daarom is het al een goed idee om met deze zaden aan de slag te gaan. Hoe fijn en bevredigend is het om de lekkerste kool gewoon uit eigen tuin te kunnen pakken!? Rode kool is een sterke groente die weinig zorg nodig heeft en goed tegen droogte bestand is. Ook is het een gemakkelijk te kweken groente die in bijna elk klimaat kan worden geteeld. Rode kool is een veelzijdige groente die op vele manieren kan worden bereid, zoals gekookt, geroosterd of in salades. Bedenk dus maar gauw een aantal rode kool recepten!

Tip! Rode kool heeft een lange houdbaarheid en kan gedurende enkele maanden in de koelkast worden bewaard. Je hoeft dus niet direct je hele oogst op te eten. 

Al onze groentezaden

Rode kool kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Rode kool kweken

Als je van je kweekavontuur een succes wilt maken, is het belangrijk om een aantal zaken in het achterhoofd te houden. Kies een geschikte plek in de tuin. Rode kool prefereert een plek met volle zon of lichte schaduw, en een goed gedraineerde bodem met een pH-waarde van 6,0 tot 7,0. Maak de grond los en verwijder onkruid. Voeg eventueel compost of gedroogde mest toe om de grond rijk te maken. Volg vervolgens de volgende stappen:

  1. Zaai de rode koolzaden in rijen op ongeveer 1 centimeter diep. Houd ongeveer 45 centimeter afstand tussen de rijen.

  2. Bedek de zaden met een dunne laag aarde en druk deze aan.

  3. Geef de zaailingen regelmatig water, zorg voor voldoende vochtigheid in de grond totdat de zaailingen verschijnen.

  4. Wanneer de zaailingen ongeveer 15 centimeter hoog zijn, kun je ze uitdunnen zodat ze ongeveer 30 centimeter uit elkaar staan.

  5. Rode kool zal na ongeveer 60 tot 70 dagen rijp zijn om te oogsten. Je kunt oogsten wanneer de kool een mooie grootte en een diepe kleur heeft.

Check ook altijd de specifieke instructies die staan vermeld op de verpakking van je zaden.

Broccoli zaden

Rode kool kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Rode kool kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Rode kool moet op tijd geoogst worden, omdat te rijpe rode kool bitter kan smaken en snel gaat rotten. Laat je ogen dus niet te lang van haar pracht genieten, maar zet ook zeker je mond aan het werk. Rode kool kan helaas last hebben van plagen zoals slakken, rupsen en bladluizen. Installeer daarom voor de zekerheid een anti-insectennet in je moestuin of zorg voor andere maatregelen. Slakken houden bijvoorbeeld niet van 'klimmen'. Door cacaodoppen rondom je planten te strooien, houd je slakken buiten de deur. Heb je vragen over het kweken van kool, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere koolgewassen

Onze winkels