Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Koolgewassen

Door je groene vingers aan het werk te zetten met onze zaden voor koolgewassen, weet je zeker dat je van je moestuin iets heel lekkers en gezonds maakt. Ben je gek op bloemkool, boerenkool of spitskool? Dan ben je in deze webshopcategorie absoluut aan het juiste adres. Koolgewassen zijn niet alleen lekker en gezond, maar ook eenvoudig te kweken! Koop jouw favoriete zaden online op KoopZaden.nl en we zorgen dat jouw bestelling snel, goed verpakt en goedkoop naar je toe wordt verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 23 van 23 producten

Verschillende koolsoorten

Verrijk jouw moestuin met de allerlekkerste koolsoorten! Koolgewassen zijn een algemene benaming voor planten van de familie Brassica, waar onder andere broccoli, spruitjes, bloemkool, boerenkool en spitskool onder vallen. Het zijn allemaal planten die van koel weer houden. Vele koolgewassen zijn gemakkelijk te kweken, maar vereisen specifieke omstandigheden om goed te gedijen. Raadpleeg de informatie op de verpakking van jouw specifieke zaden om er zeker van te zijn dat je de juiste omgeving voor jouw planten creëert. Er zijn immers nogal wat koolgewassen!

Zaden voor bladgewassen kopen

Het zaaien van kool

Het kweken van koolgewassen is een geweldige manier om te genieten van verse groenten, zelfs in de koudere maanden van het jaar. Wanneer je je koolgewas zaden in de grond moet stoppen? Daar is helaas geen eenzijdig antwoord op, aangezien dit afhankelijk is van het soort kool dat je wil kweken. De meeste koolplanten kunnen een veel lagere temperatuur verdragen dan andere tuinplanten. Ze kunnen vaak zelfs lichte vorst overleven. Voor de beste resultaten moeten koolgewassen in de volle zon worden geteeld, maar vanwege hun behoefte aan koelere temperaturen kunnen de groenten van deze familie het ook goed doen in een gedeeltelijk beschaduwde tuin.

Tip! Het is altijd een goed idee om voor het zaaien goede compost in de grond te verwerken. Koolgewassen zijn namelijk dol op een voedzame bodem. Koolsoorten zijn zware eters die met elkaar kunnen concurreren om voedingsstoffen, vooral stikstof. Door dezelfde soorten samen te planten, kunnen ze ook kwetsbaarder worden voor aantasting door insecten.

Biologische groentezaden

Koolgewassen kweken? Zaden kopen | KoopZaden.nl

Kool kweken? Bestel koolgewaszaden op KoopZaden.nl

Koolgewassen kunnen soms gevoelig zijn voor schimmelziekten en bezoek van slakken. Zoek naar een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel en knip ziek uitziende bladeren af. Slakken houden niet van obstakels en dus is het slim om je moestuingrond met snippers en doppen te bedekken. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Zaden voor peulgewassen bestellen

Onze winkels