Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Savooiekool zaden

Ben je al bekend met savooiekool? Het is een soort groene kool die afkomstig is uit de Savoie-streek in Frankrijk. Het is een van de oudste koolsoorten en wordt vaak beschouwd als een van de lekkerste. Tóch is het koolgewas nog niet heel bekend bij het grote publiek. Breng hier verandering in door zelf aan de slag te gaan met onze savooiekool zaden. Zo haal je straks het lekkerste uit je moestuin. Kies jouw favoriete zaden en bestel ze op KoopZaden.nl. Wij zorgen dat ze in een rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Savooiekool recept gevonden? Eerst even kweken!

Maak van jouw moestuin een heerlijk paradijsje door met onze koolgewas zaden aan de slag te gaan. Wist je dat savooiekool behoort tot de zogenaamde sluitkolen? Sluitkolen vormen door zeer dicht opeengepakte bladeren een compacte krop. Een aantal 'sluitkool broers' van de savooiekool zijn:

Savooiekool heeft een zachte, zoete smaak en een knapperige textuur. Het heeft grote, ronde bladeren met gekrulde randen en een groene kleur, die soms een beetje blauwachtig zijn. Het heeft geen harde kern en is daarom gemakkelijk te snijden en te bereiden. Savooiekool wordt vaak gebruikt in salades, soepen, stoofschotels en andere warme gerechten. Het is ook een populaire groente voor fermentatie. De kool is rijk aan vitamine C, vitamine K, vitamine A, foliumzuur, ijzer, calcium en kalium. Het is ook een goede bron van antioxidanten, die helpen om het lichaam te beschermen tegen cellulaire schade.

Biologische groentezaden

Savooiekool zaden zaaien

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kweken van savooiekool:

  1. Kies de juiste tijd voor zaaien. Savooiekool wordt meestal in het voorjaar geplant of gezaaid, wanneer de grond nog niet te warm is. Check altijd de instructies op de verpakking van je zaden.

  2. Kies de juiste plek: savooiekool prefereert een plek met volle zon of lichte schaduw, en een goed gedraineerde bodem.

  3. Savooiekool heeft regelmatig water nodig om goed te groeien, maar overmatig water kan leiden tot wortelrot.

  4. De kool kan last hebben van plagen zoals slakken, rupsen en bladluizen. Een anti-insectennet kan je helpen narigheid uit de buurt van je kool te houden.

  5. Savooiekool moet op tijd geoogst worden, omdat te rijpe kool bitter kan smaken en snel gaat rotten.

Savooiekool is gevoelig voor hitte-stress, als de temperatuur te hoog is, kan de groei vertragen of zelfs stoppen. Het is dus belangrijk om je koolgewas regelmatig te inspecteren en te behandelen voor plagen en ziekten.

Al onze groentezaden

Zoek maar vast een savooiekool recept! Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Savooiekool kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Ga jij ook met onze savooiekool zaden aan de slag? Goed idee! Ontdek ook onze biologische zaden. Die zijn met zorg gekweekt zonder daarbij het milieu te schaden. Heb je vragen over het kweken van koolgewassen, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere koolgewassen

Onze winkels