Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Witte kool

Witte kool is een groentesoort die oorspronkelijk uit Nederland komt, maar over de hele wereld populair is geworden. Deze veelzijdige groente kan rauw of gekookt worden gegeten, en kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan heerlijke recepten. Niet alleen is witte kool een gezonde aanvulling op je dieet, maar het is ook een makkelijke groente om in je eigen tuin te kweken. Kies jouw favoriete zaden en bestel ze snel op KoopZaden.nl. Wij zorgen dat ze in een rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Welk witte kool recept ga jij maken?

Witte kool behoort tot de sluitkolen, waar ook rode koolspitskool en savooiekool tot behoren. De naam zegt eigenlijk al genoeg: deze koolgewassen zijn te herkennen aan de bladeren die prachtig in elkaar groeien tot een compact 'bolletje'. Witte kool doet zijn naam niet helemaal eer aan. Op het eerste oog lijkt de groente lichtgroen, maar hoe dichter je in het hart van de plant komt, des te lichter de witte kool wordt. Witte kool is de best bewaarbare kool. Als je op het juiste moment oogst en op de juiste plaats bewaart, kan het gewas tot wel 4 maanden goed blijven. Denk dus maar vast na over een heerlijk witte kool recept!

Biologische groentezaden

Witte kool zaden zaaien

Ben je nog een groentje op het gebied van moestuinieren? Witte kool is een ongelooflijk gemakkelijke plant om te kweken. Het is een snelgroeiende, winterharde plant die allerlei weersomstandigheden kan verdragen. Een koude herfstwind of een warm voorjaar; het maakt de witte kool niet uit. Witte kool zaden vragen om een diep losgewerkte, goed bemeste grond met voldoende vocht. Regelmatig schoffelen bevordert de groei van de witte kool. Je moet de kool op een zonrijk plekje zetten en regelmatig water geven. Als de grond te zuur is, voeg dan wat kalk toe om de pH-waarde te verhogen. Oogst je witte kool als deze volgroeid is, meestal zo'n 4-6 weken na het zaaien. Snijd de kroppen van de stengel en geniet!

Tip! Het kan nodig zijn om de jonge plantjes te beschermen tegen koolvlieg. Een anti-insectengaas kan je hierbij helpen.

Al onze groentezaden

Witte kool kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Witte kool kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Witte kool is één van de meest veelzijdige groenten die er zijn. Je kunt het in veel gerechten en recepten gebruiken, zoals salades, soepen en stoofschotels. Het is zo gemakkelijk om witte kool in je dieet te verwerken dat het nooit gaat vervelen! Heb je vragen over het kweken van kool, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek onze andere koolgewassen

Onze winkels