Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Aubergine zaden

Zacht van smaak en structuur, met een Aubergine haalt u een gezond vruchtgewas in huis wat in veel gerechten verwerkt kan worden.
Aubergines zijn van origine tropisch tot subtropisch dus houdt u er rekening mee dat het onder glas gekweekt moet worden onder ideale omstandigheden.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

De aubergine is een heerlijke zomerse groente, die van origine tropisch tot subtropisch is met een paars tot zwarte kleur. Aubergines onderscheiden zich door een zachte smaak en textuur die wel vrij neutraal is. Combineert u de aubergine met aziatische of oosterse gerechten of zelfs een salade, het kan allemaal omdat de aubergine eenvoudig de smaak opneemt van andere kruiden. Aubergine is dus gezond, maar ook nog eens heel veelzijdig om te verwerken in uw gerechten. Wij verkopen de bekendste aubergine zaden in onze webshop.

Aubergine zaden zaaien

De aubergine vraagt veel warmte en moet daarom wel onder glas worden geteeld. De minimale temperatuur moet boven de 20ºC zijn, anders wordt de groei onderbroken. Zaai de aubergine zaden in februari voor een vroege teelt. Jonge planten na ca. 4 weken verspenen, zodra het eerste echte blad verschijnt, verplant u de plantjes in flinke potten van minimaal 14 cm. Later eventueel overzetten in de volle grond in de koude kas. Na de vruchtzetting de verlepte bloemblaadjes direct weghalen, anders sterven de jonge vruchten af.

Onze winkels