Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Peper zaden

Peper is zeer nauw verwant aan paprika, enkel is dit vooral de benaming voor alle hete tot pittige soorten.
Ook peper is lastig buiten te kweken maar is net als de paprika prima te kweken in de kas of onder glas met grote opbrengst en heerlijke smaak.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 9 van 9 producten

Peper is een meerderjarig plant maar niet winterhard. De peper zelf is eigenlijk een bes en de plant een heester. Pepers zijn er in veel maten en kleuren maar ze zijn altijd pittig, zoals de Cayenne, Jalapeno, Habanero, Madame Jeanette of een biologische Cayenne peper.  Er zijn uiteraard verschillende maten van hitte, van mildheet tot zeer scherp. Deze mate van pittigheid wordt wordt in Scoville Heat Units uitgedrukt, afgekort SHU) is dus niets meer of minder dan het aantal keren dat het suikerwater met peper verdund moet worden voor je de heetheid van de peper niet meer proeft. Dus hoe hoger de SHU waarde, hoe pittiger de peper. De kleine pepers zijn over het algemeen heter dan de grote soorten. Zowel onrijp als rijp kan u de peper gebruiken om gerechten te kruiden. Bestel hier uw peper zaden voor in uw moestuin.

Peper zaden zaaien

Peper zaden zaait u in het voorjaar, bij voorkeur tussen februari en maart. De peper heeft veel warmte nodig. Zaai daarom de peper onder glas op een zaaibed of direct in 10 cm potjes. Na opkomst verspenen en later in koude kas of buiten op een warme beschutte plaats uitplanten. De peper is ook geschikt voor de teelt in potten en bakken.

Onze winkels