Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Pompoenzaden

Pompoenen worden niet alleen gekweekt voor de sier, ook in de keuken zien we de pompoen steeds vaker terug.
Door deze verschillen smaken alle pompoensoorten verschillend, en kunt u er soep van maken of ze roosteren, frituren of bakken in allerlei gerechten.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten

Pompoenen zijn er in vele verschillende soorten, kleuren en maten. In deze categorie vind u zowel de eetbare pompoenen als de sierpompoenen (Denk eens aan de Halloween pompoenen). In de keuken kunt u veel leuke gerechten maken, hier enkele voorbeelden met wat u kan doen met pompoenen: pompoenensoep, roosteren, frituren, bakken ook kan u er inmaak van maken ( zoetzuur, chutney). Tevens zijn de bloemen van de pompoenen ook eetbaar, ze smaken een beetje poederig en neutraal, maar door hun grootte zijn ze zeer geschikt om te vullen. De pompoenzaden (pompoenpitten)  zijn ook eetbaar, deze worden geroosterd en verwerkt in salades.

Pompoenzaden zaaien

De pompoenzaden zaaien onder glas in een bakje of direct in een grote bloempot. De pompoenplant heeft veel mest, vocht en warmte nodig, de pompoen groeit uitstekend naast of op een compost- of mesthoop. De pompoen vormen een zwaar gewas met lange ranken, zorg er voor dat u de planten niet te dicht op elkaar zet. De ranken afsteken als ze te lang worden. Uitplanten na half mei als er 4 echt bladeren zijn. Pompoenen zijn zeer gevoelig voor nachtvorst.

Onze winkels