Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Augurken zaden

Augurken zijn verwant aan komkommers maar hebben toch een andere smaak die soms naar zoetzuur toe neigt.
Desondanks zijn augurken erg lekker en in veel gerechten te combineren.
Let er wel op dat augurken warmte nodig hebben om goed te kunnen groeien, binnen kweken onder glas heeft hierdoor vaak de voorkeur.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

De augurk is eigenlijk hetzelfde als een komkommer, beiden behoren tot de soort Cucumis sativus. In tegenstelling tot de komkommer is de augurk niet lekker om rauw te eten, de augurk is erg hard, en smaak zit er niet aan. De augurk heeft altijd een bereiding nodig. Het telen van augurken is niet gemakkelijk, maar wel heel leuk om te doen. Op onze webshop vindt u een leuk assortiment augurk zaden, waaronder ook biologische augurken.

Augurk zaden zaaien

Augurken kunt u laten doorgroeien indien er "fijne pluk" word toegepast. Bij "grove pluk" heeft u minder werk, grotere vruchten, maar minder groei in de vruchten. De augurk zaden moeten onder glas in een zaaibak worden gezaaid. Later voorzichtig verspenen of direct in potten van minimaal 8 cm zaaien met 2 a 3 zaden per pot. Na kieming 1 plant per pot aanhouden, hierdoor krijgt u sterkere planten. Uitplanten na half mei zodra de planten 2 echte blaadjes hebben, op een beschutte, zonnige plaats uit de wind. Eventueel opkweken aan draad.

Onze winkels