Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Meloen en watermeloen zaden

Meloenen zijn heerlijk smakende zoete vruchtgewassen die een frisse smaak toevoegen.
Meloen zaden zijn niet makkelijk te kweken in Nederland vanwege het klimaat en de bestuiving van de vruchten, maar het is zeker de moeite waard wanneer het lukt.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 6 van 6 producten

Meloenen worden rauw gegeten de smaak is fris, zachtzoet en de meloen heeft een heerlijke geur. Meloenen zijn er in diverse soorten, met ieder hun eigen heerlijke smaak en structuur. Meloen is een gezonde zomersnack zeker als deze uit de eigen tuin komt. Zoek variaties zoals de vroege Outdoor Wonder, de resistente Artemis F1 of  de Muismeloen die smaakt naar een combinatie van komkommer en citrus. Kweek u eigen meloenen met de meloen zaden van koopzaden.nl

​Watermeloen zaden

​De watermeloen valt niet onder de meloen zaden. De watermeloen is een typisch zomerfruit, in de warme zomer is de watermeloen heerlijk om te eten de sappig, knapperig en zoette smaak van een koude watermeloen koelt u gelijk af.
Ook is er een biologische meloen, genaamd de 
Crimson Sweet voor een heerlijk volle watermeloen.

Meloen zaden zaaien

Om meloenen zaden te kweken in ons klimaat moet dit gebeuren in een kas, de meloenen vragen namelijk een warme beschutte plek. Bij de meloenen kan u gebruiken maken van een warm "broeibed" ( zie komkommers). Meloenen hebben ook ruimte nodig, dus plaats niet te veel planten op een kleine ruimte. Neem 2 zaden en doe deze in een pot van 12 cm. Uitplanten in de kas. Toppen na 4 echt bladeren. Hoofdranken later op 60-70 cm snoeien. Voor een goede vruchtzetting met bijen of handmatig de bloemen met penseel bestuiven.

Onze winkels