Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Artisjok zaden

Bij een artisjok eet u alleen het onrijpe bloemgedeelte en met dit kleine bolletje kunt u de lekkerste mediterrane gerechten klaarmaken.
Naast dat de winterharde artisjokken heerlijke vruchten produceert, kunt u ze ook laten doorbloeien tot een prachtige sierplant, enorm veelzijdig dus.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Voor de echte moestuin liefhebber zijn de artisjokken niet te missen. Artisjok is een heerlijke zachte groente met een bijzondere smaak. Helaas worden er maar weinig artisjokken in de winkels verkocht, hoe mooi is het dan om u eigen artisjok zaden te zaaien in uw moestuin. Met artisjokken kunt u namelijk de lekkerste mediterrane gerechten maken, denk bijvoorbeeld aan pizza, pasta's of als smaakmaker in stoofschotels. Maar u kunt de artisjok ook als sierplant gebruiken. Laat u de eetbare bloemknoppen volgroeien zult u prachtige paarse bloemen tot leven zien komen en uw tuin opfleuren.

Artisjok zaden zaaien

Artisjokken zijn winterhard ondanks de mediterrane afkomst. Enkel moet u de zaden wel op een droge warme plek planten met een losse grond. Artisjok zaden zaait u in maart binnenshuis, of in een kas. In mei kunt u de plantjes naar buiten plaatsen. Het is mogelijk om de artisjok zaden direct in de tuin te zaaien, enkel kan dit pas vanaf april. Zorg er voor dat de zaadjes voldoende uit elkaar liggen om verdrukking te voorkomen.

Onze winkels