Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Tomaten zaden

Tomaten zijn niet alleen rood, ze zijn in alle kleuren en maten en tomaten zijn gewoon erg lekker en gezond!
Het kweken van tomaten zaden kan u veel plezier opleveren met heerlijke vers smakende tomaat die u niet in de supermarkt normaliter kunt vinden.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 25 producten

De tomaat mag absoluut niet gemist worden in de moestuin, hier vindt u de beste tomaten zaden op een rij. Zelf tomaten kweken is een genot om te doen, het is leuk en leerzaam. Vanaf het opkomen van de spruit tot de volwassen plant is het verzorgen van de tomaat een leuke hobby. Eigen gekweekte tomaten smaken altijd veel lekkerder dan uit de winkel, tomaten worden in veel gerechten gebruikt. Ook zijn er enorm veel verschillende soorten tomaten te vinden, denk eens aan cherrytomaatjes, snacktomaten, vleestomaten, kerstomaten, trostomaten, romatomaten, biologische tomaten of andere variëteiten tomaten soorten. Zoals de Wendy F1 die lijkt op een puntpaprika, maar toch een zoet smakende tomaat is.

​Tomaten zaden zaaien

Tomaten zaden worden meestal onder glas geteeld, dit kan u doen vanaf maart t/m mei. U zaait de zaden in een zaaibakje, zodra de plantjes hanteerbaar zijn kunt u deze verspenen in (pers)potten. Later kan de tomaten uit planten in een kas of in de volle grond, zorg wel voor een beschutte warme plaats. Tomaten zaden kweken vraagt om een compost rijke grond, na loop van tijd wat bijmesten met bijvoorbeeld tomatenvoeding. Na 4 vruchttrossen de top uit de plant knijpen, de uitlopers in de oksels van de bladeren ook wel dieven genoemd altijd wegnemen.

Onze winkels