Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Paprika zaden

Paprika's kunnen van lichtzoet tot bitter smaken, want er zijn talloze varianten
te krijgen in verschillende maten met de lekkerste smaken.
Wanneer u paprika zaden wilt kweken kunt u dit het beste onder glas of binnen proberen, daar de paprika veel warmte nodig hebben om te groeien.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 7 van 7 producten

Paprika is een niet winterharde plant, en kan smaken van lichtzoet, bitter tot peperig aan toe. Dit komt omdat de paprika verwant is aan de peper, maar niet elke soort zal die scherpe smaak krijgen. De paprika is ook eetbaar als deze nog niet rijp is, deze is dan wel minder zoet en kruidig. De paprika is altijd groen wanneer deze onrijp is, rijpe groene paprika's bestaan namelijk niet. De paprika rijpt af naar rood, geel, oranje of chocoladebruin. Er bestaan paprika's die rijpen van groen naar chocoladebruin, dan is de chocoladebruine kleur de rijpe kleur. Paprika's bestaan niet alleen in veel kleuren maar ook in veel vormen, geblokt, rond, puntachtig, klein of groot. Bekijk ons assortiment paprika zaden voor de lekkerste paprika, zoals dikwandige paprika, puntpaprika, potpaprika's of biologische paprika's.

​Paprika zaden zaaien

Paprika zaden zaait u in het voorjaar, bij voorkeur tussen februari en maart. De paprika heeft veel warmte nodig. Zaai daarom de paprika onder glas op een zaaibed of direct in 10 cm potjes. Na opkomst verspenen en later in koude kas of buiten op een warme beschutte plaats uitplanten. De paprika is ook geschikt voor de teelt in potten en bakken.

Onze winkels