Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Suikermais zaden

Niet alle maïs is voor popcorn bedoeld! Suikermais komt van origine uit midden-Amerika en is een veelzijdig vruchtgewas die in vele gerechten gebruikt kan worden.
Suikermais zaden kweken is mogelijk in Nederland indien u het in de warme periodes doet, en goed rekening houdt met de zaaivoorschriften voor de beste mais kolven.

Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Suikermais zaden zijn leuk om te kweken. Suikermais is een jonge mais waarvan de suikers in de korrels nog niet tot zetmeel is omgezet. Afhankelijk van de soort kunt u soms tot een paar kolven per keer van een maisplant oogsten. Hiervoor heeft de plant wel ideale omstandigheden (en veel voedingsstoffen) nodig voor het beste resultaat. Wanneer een kolf van de suikermaïs volgroeid  zijn de draden- of haren aan het uiteinde helemaal bruin verdord. Eet de geoogste maiskolf de dag van het plukken voor de lekkere zoete smaak. Te lang laten liggen wordt het maïs weer omgezet in zetmeel. Probeer ook eens de biologische suikermais!

Suikermais zaden zaaien

​Suikermais groeit snel en heeft daarom een goede bemesting nodig. Mais is een echte windbestuiver zaai daarom de niet in 1 lange regel maar in 2 korte regels naast elkaar. Suikermais zaden houden van hogere temperaturen, zaai daarom nooit buiten voor eind mei. De bodem temperatuur moet ook minimaal 10 graden zijn. Zodra de kwast donker en verdroogd is de mais rijp.

Onze winkels