Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Andijvie zaden

Andijvie is super gezond en eenvoudig te kweken! Bestel daarom jouw favoriete (biologische) andijvie zaden eenvoudig op KoopZaden.nl. We zorgen dat jouw items snel, goed verpakt en goedkoop naar je toe worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 4 van 4 producten

Verschillende soorten andijvie kopen

We zullen alle moestuinfanaten aanraden om met het altijd lekkere bladgewas andijvie aan de slag te gaan. Andijvie is heerlijk voor in de stamppot of gewoon bij de bij aardappeltjes en vlees vanwege haar rijke, licht bittere smaak. Je kunt deze bladgroente gekookt maar ook rauw kunt eten. In onze zadenshop vind je verschillende soorten andijviezaden, waaronder ook een biologische variant. Ook bestaan er heelbladige andijvie en krulandijvie (frisée). Ben je benieuwd naar ons gehele assortiment? Klik lekker rond in onze online shop of bezoek onze fysieke winkels in onder andere Hillegom en Vijfhuizen.

Zaden voor koolgewassen kopen

Het zaaien van andijvie

Andijvie is een snel groeiend gewas en leent zich uitstekend voor tussen- en nateelt. Net als sla is andijvie een koel seizoensgewas en groeit het het beste bij temperaturen rond de 15 graden Celsius. Warme temperaturen kunnen de plantjes niet alleen doen ontploffen (een bloemstengel vormen), maar ook bitterder laten smaken. Omdat andijvie groeit als sla, kun je het het beste in het vroege voorjaar planten. Begin je vroege oogst door andijvie in het begin in kleine potten of eierdozen te telen en plaats ze vervolgens in een kas of een warme, vochtige omgeving. Dit geeft je andijvie een goede start. Wanneer de temperaturen oplopen, kan je je teelt naar buiten verhuizen. Andijvie heeft een goed doorlatende, vochtige grond nodig.

Let op! Na je oogst kun je de volgroeide andijvie maar enkele dagen in de koelkast bewaren. Andijvie is ook in te vriezen maar dient dan te worden geblancheerd.

Biologische groentezaden

Andijvie kweken? Zaden kopen | KoopZaden.nl

Bladgroenten kweken? Bestel andijvie zaden op KoopZaden.nl

Andijvieplanten genieten van een paar uurtjes zon op een dag, maar tolereren, zoals veel bladgroenten, ook wat meer schaduw. Belangrijk is wel je gewassen lekker vochtig te houden, zeker in de zomermaanden. Oogst de planten ongeveer 80 dagen nadat je ze hebt geplant, maar voor de eerste nachtvorst. Als je wacht tot na de eerste nachtvorst, gaat de andijvie kapot. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze andijvie of andere groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Zaden voor peulgewassen bestellen

Onze winkels