Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bladmoes en raapstelen zaden

Wist je dat raapstelen, snijmoes en bladmoes echte voorjaarsgroenten zijn? Je ziet ze meestal aan het begin van het lenteseizoen in de winkels liggen - áls je ze al kunt vinden, want deze groentes behoren niet tot de allerbekendste. Ga dit probleem uit de weg en kweek ze zelf met behulp van onze groentezaden! Bestel ze vandaag nog op KoopZaden.nl en we zorgen dat jouw items snel, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Doe het eens anders: ga voor bladmoes of raapstelen

Bladmoes en raapstelen zijn een echte bron van vitamines en dus de perfecte toevoeging aan elke moestuin. Beide soorten lijkt op elkaar, maar hebben een verschillende, maar heerlijke smaak die textuur toevoegt aan gestoofde en gebakken gerechten. Het verschil zit 'm in de teeltwijze. Raapstelen zijn de donkere bladgroene toppen van rapen. Hoewel ze vaak worden weggegooid, zijn de groenten van deze plant eetbaar en worden ze in veel keukens gebruikt. Raapstelen doen het ook goed in soepen, maar rauw eten is ook zeker een optie. De smaak van bladmoes is wat pittiger en komt redelijk in de buurt van spinazie. 

Zaden voor spinazie kopen

Het zaaien van raapstelen en bladmoes

Raapstelen en bladmoes, snijmoes of snijkool zijn snelgroeiende groentes waarvan het jonge blad en de bladstelen in het voorjaar gegeten worden. Eigenlijk zijn raapstelen de jonge plantjes van de meirapen, koolrapen of Chinese kool. Doordat de zaden dicht op elkaar gezaaid worden, ontwikkelen ze geen knollen maar kunnen de jonge groene blaadjes geoogst worden. De zaden van de raapstelen en bladmoes zaai je in dunne regels van maart tot mei in de volle grond. Uitdunnen is niet nodig. Je oogst de gewassen zodra deze 15 tot 20 centimeter hoog zijn. Raapstelen en bladmoes zijn de moeilijkste plantjes niet en doen het prima in elke grondsoort.

Biologische groentezaden

Raapstelen en bladmoes kweken? Zaden kopen | KoopZaden.nl

Raapstelen en bladmoes kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Bladmoes Namenia en raapstelen kan je vanaf november onder glas zaaien. Zorg er wel voor dat de temperatuur rond de 12°C ligt. Vanaf maart, wanneer de temperatuur buiten ook zo rond de 12°C ligt, kan je in de grond gaan zaaien. Zorg ervoor dat wel gebeurt op een zonnige, bemeste plaats met goed waterdoorlatende grond. Bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze raapstelen, bladmoes of andere groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Zaden voor sla bestellen

Onze winkels