Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Sla zaden

Als er één groente niet in jouw moestuin mag ontbreken, is het sla! Sla is er in verschillende soorten, maten en smaken. Het is daarom heerlijk toe te passen in allerlei gerechten en salades. Ga je voor kropsla, botersla, pluksla of snijsla? We hebben allerlei zaden op voorraad waar jij binnen een handomdraai de allerlekkerste sla mee zal kweken. Bestel jouw favoriete sla zaden op KoopZaden.nl en we zorgen dat ze in rap tempo, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 24 van 25 producten

Je vindt op KoopZaden.nl allerlei sla soorten!

Sla is een onmisbare groente in je koelkast, maar ook in je moestuin! Het is één van de gemakkelijkste gewassen om te kweken. Bovendien is het een snelgroeiend gewas, dat vaak al ongeveer een maand na het zaaien klaar is om beetje bij beetje te worden geplukt. Wanneer je je sla keer op keer in de supermarkt koopt, lopen de kosten al snel op. Je eigen sla kweken is een gemakkelijke manier om te besparen op de boodschappen en maandenlang te genieten van zelfgekweekte biologische groenten. Die zijn stiekem ook veel lekkerder! Wat is jouw favoriete soort sla? Ze zijn er namelijk in allerlei soorten, elk zo met zijn eigen verfijne smaak.

Kruidenzaden

Hoe kweek ik sla?

Sla is een gewas voor koel weer en kan het beste in het voor- en najaar worden geteeld. De zaden ontkiemen al bij temperaturen van 4 graden Celsius, maar de ideale kiem- en groeitemperatuur ligt tussen 16 en 18 graden. Om de lekkerste sla te kweken, zoek je een plek uit met minstens zes uur direct zonlicht per dag. Jawel, sla is een echte zonaanbidder! Het is echter ook mogelijk om sla te kweken op een plek met halfschaduw, maar bij weinig licht raden we aan om losbladige soorten te planten. Die groeien net wat sneller dan kropsla. Als je eenmaal je plek hebt gekozen, bereid je het bed voor op het planten door de bovenste laag moestuingrond te vermengen met compost. Sla is ook een fantastische plant om in potten te kweken. De groenteplant heeft een ondiep wortelstelsel en kan worden gekweekt in elke bak die minstens vier tot zes centimeter diep is en drainagegaten heeft.

Biologische groentezaden

Sla kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Krop- of botersla zaden

Kropsla of botersla zaden kiemen en groeien snel, waardoor je er ook snel van kunt genieten. De teelt is bekender als voor- en nateelt van andere groenten, mede omdat de meeste slasoorten het niet goed doen rond juni en juli. Kropsla is daglengte gevoelig, dit houdt in dat ze rond de langste dagen van het jaar snel doorschieten. Je kunt deze slasoorten binnen 8 tot 12 weken vanaf het zaaien oogsten.

​Pluksla en snijsla zaden

Pluksla vormt geen kroppen, maar meer losse blaadjes. Door enkel de buiten blaadjes te plukken kun je 2 tot 3 keer oogsten.  Wees voorzichtig met water geven van de snijsla, Het tere en dicht op elkaar staande blad is extra gevoelig voor smet. Je kunt het blad al oogsten zodra dit 10 á 15 centimeter groot lang is.

Rucola

Sla kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Slakken kunnen ernstige schade toebrengen aan gewassen, dus het is belangrijk ze zoveel mogelijk uit de buurt van je sla te houden. Zorg daarom voor een paar 'hindernissen' waar slakken niet blij van worden, zoals cacaodoppen of schelpen. Gebruik als laatste redmiddel milieuvriendelijke slakkenkorrels. Rode of paarse sla schijnt minder gevoelig te zijn voor aantasting. Heb je vragen over het kweken van sla, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek ook onze bloemzaden

Onze winkels