Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Postelein zaden

Postelein behoort tot de vergeten groentes, en dat is zonde want postelein is een heerlijk frisse bladgroente die ook enigszins scherp of zurig kan worden bevonden. Probeer de snelgroeiende zomerpostelein of de winterpostelein zaden als bijzondere toevoegingen aan jouw groentetuin. Bestel ze vandaag nog op KoopZaden.nl en we zorgen dat jouw items snel, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten

Postelein telen: maak deze vergeten groente onvergetelijk

Postelein is een groene bladgroente die zowel rauw als gekookt kan worden gegeten. Postelein komt oorspronkelijk uit mediterrane landen en wordt al honderden jaren voor culinaire doeleinden gebruikt. De plant wordt bijvoorbeeld veel gebruikt als kruid- en saladegroente. Postelein is een vetplant die ongeveer 93% uit water bestaat en enorm gezond is. Postelein groeit snel en de bladeren zijn klaar om te plukken na 6 tot 8 weken. De plantjes worden zo'n 15 tot 20 centimeter hoog. Oogst jonge bladeren om rauw te eten in salades en sandwiches, en oudere bladeren en stengels om te koken in soepen, roerbakgerechten en stoofschotels.

Zaden voor sla kopen

Het zaaien van postelein

Postelein is super makkelijk te telen. Je kunt dit bladgewas van de lente tot de late zomer direct zaaien in goed doorlatende grond. Postelein heeft grond nodig die niet te vruchtbaar is. Daarnaast is zonlicht van levensbelang. Postelein is een aantrekkelijke plant die het uiteraard goed doet in een groente- of moestuin, maar ook in de border van de siertuin. Als de zaailingen zijn ontkiemd kun je postelein uitdunnen tot 10 centimeter tussen elke plant. Geef de plantjes goed water tijdens lange perioden van droogte. 

Tip! Postelein moet direct na de oogst worden gekoeld. Warme temperaturen zullen namelijk de slijmerige textuur naar voren brengen. Bewaar postelein in de vershoudlade van je koelkast en gebruik deze binnen een week.

Biologische groentezaden

Postelein kweken? Zaden kopen | KoopZaden.nl

Postelein kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Postelein wordt grappig genoeg soms als onkruid gezien. Zonde, want deze bladgroente heeft enorm veel in zijn mars. Hoewel de postelein planten droogtetolerant zijn, smaken bladeren die constant water krijgen beter dan bladeren die geen water meer hebben. Die bladeren zullen veel bitterder van smaak zijn. Geef jouw moestuinplanten dus de beste verzorging en je krijgt er een heerlijke oogst voor terug. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze raapstelen, bladmoes of andere groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Zaden voor knol- en wortelgewassen bestellen

Onze winkels