Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Snijbiet, snijmoes en warmoes zaden

Ben jij dol op snijbiet? Waarom zou je dit heerlijke gewas dan niet ook aan je moestuin toevoegen? De smaak van snijbiet, dat ook wel snijmoes of warmoes wordt genoemd, is het beste te omschrijven als een mix van spinazie en andijvie qua smaak en textuur. Snijbiet is een zeer sterk en makkelijk te kweken bladgewas dat heerlijk is om in allerlei gerechten te verwerken. Haal snijbiet naar jouw tuin door aan de slag te gaan met zaden! Bestel ze op KoopZaden.nl en we zorgen dat jouw zaden snel, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 3 van 3 producten

Voeg snijbiet toe aan je moestuin

Snijbiet of snijmoes is een vergeten groente die weer flink onder de aandacht mag worden gebracht. Het is immers een heel lekker bladgewas. Snijbiet wordt in de moestuin steeds vaker gebruikt als vervanger van spinazie, omdat het een veel meer resistent bladgewas. De teelt kan bijna niet kan mislukken, want snijbiet is een snelle groeier die niet gevoelig voor ziektes is. Het brengt van de late lente tot ver in de herfst constant een goede opbrengst op. Snijbiet is daarnaast gewoonweg bijzonder gezond en lekker. Zoek dus nu vast een snijbiet recept op!

Rucola

Snijbiet zaaien

Snijbiet kan op twee manieren gezaaid worden. Als je de snijbiet uitsluitend als bladgroente wilt telen, is het goed veel zaden bij elkaar te zaaien. Als je straks met name de ribben (stengels) wilt oogsten, is het slim minder dik te zaaien en het gewas langer door te laten groeien. Warmoes is wel wat gevoelig voor 'schieten'. Dit betekent dat de plant ongewenst gaat bloeien en dat is niet erg bevorderlijk voor de smaak van je gewas. Let hier vooral aan het begin van de kiem op. Ook slakken zijn verzot op snijbiet, dus houd hier preventief rekening mee. Houd ze buiten de moestuin of kweekbak door te zorgen voor een aantal hindernissen. Slakken haten het om hard te moeten werken voor hun eten en zullen de snijbiet zeker met rust laten wanneer er cacaodoppen of schelpen rondom de kweekplek liggen.

Biologische groentezaden

Snijbiet kweken? Zaden kopen doe je op KoopZaden.nl!

Snijbiet kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Snijbiet zaai je van het begin van het voorjaar tot in de zomer, zo van maart tot augustus. Doe dit in de volle grond op ongeveer een centimeter diepte. Je kunt er dan binnen no-time heel lang van genieten. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze snijbiet, rucola, sla of andere groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Ontdek ook onze cadeauzaden

Onze winkels