Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Prei zaden

Geef je gerechten een extra impuls door verse prei uit de tuin te gebruiken. Prei is immers een gemakkelijk te kweken groente. Prei is zoet en mild, en goed voor het spijsverteringsstelsel. In tegenstelling tot uien produceert prei geen bollen, maar bewaart ze haar smaak in dikke, sappige stengels die lijken op gigantische lente-uien. Zin om aan de slag te gaan? Bestel prei zaden vandaag nog op KoopZaden.nl en we zorgen dat jouw items snel, goed verpakt en goedkoop naar je worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 5 van 5 producten

Zaaien, kweken, oogsten: Prei hoort erbij!

Prei uit de supermarkt is nogal 'preizig'. Geoogst uit de tuin is prei echter een koopje! Ga dus zelf aan de slag met het telen van prei. Prei is familie van de ui, maar heeft een wat mildere, meer kruidige smaak die zoeter wordt al tijdens het koken. Prei wordt gekenmerkt door taaie, platte, blauwgroene bladeren die elkaar omringen. De bladeren groeien tegenover elkaar en de plant krijgt een bijna plat uiterlijk totdat de bladeren lang en slap worden. Na een vrij lange groeiperiode (ongeveer drie maanden) kan prei worden geoogst en worden gebruikt als aromatische groente in soepen en stoofschotels.

Zaden voor peulgewassen kopen

Hoe moet ik prei telen?

Temperatuur is niet van bijzonder belang bij het telen van prei. Je wilt ze in de koele vroege herfst- en lentemaanden planten, maar verder hoef je je geen zorgen te maken. Houd de zaden ongeveer 15 centimeter uit elkaar. Prei is bijzonder winterhard en bestand tegen temperaturen ver onder het vriespunt. Prei houdt van veel zon en moet op de zonnigste plek in de tuin worden geplant. Zorg dat ze in ieder geval 6 uur per dag een zonnetje op hun bolletje krijgen. Een voedselrijke, goed waterdoorlatende grond is essentieel. Eventueel kan je de bodem verbeteren door enkele centimeters compost of ander rijk organisch materiaal te mengen. Oogst prei op elk moment wanneer het groot genoeg is om te eten.

Biologische groentezaden

Prei kweken? Zaden kopen | KoopZaden.nl

Prei kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Met een karakteristieke pittige smaak en een herkenbare geur is prei een welkome aanvulling in salades en soepen. Prei is dan ook onmisbaar voor elke thuiskok. Je moet alleen wel wat geduld hebben, want prei is geen snelle groeier. De meeste soorten prei hebben een vrij lang groeiseizoen, hoewel sommige moderne cultivars zijn gefokt voor kortere seizoenen. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Zaden voor koolgewassen bestellen

Onze winkels