Vragen? neem gerust contact met ons op via 023-5581528 of [email protected]

Bladcichorei (groenlof) zaden

Het is misschien niet één van de bekendste groentesoorten, maar bladcichorei (groenlof) is absoluut een heerlijke toevoeging aan jouw moestuin. Ga daarom vandaag nog aan de slag met de zaden van dit bladgewas. Bestel ze op KoopZaden.nl en we zorgen dat jouw items snel, goed verpakt en goedkoop naar je toe worden verzonden.

 Gratis bezorging vanaf € 44,95

 Ruilen of retourneren binnen 14 dagen  Voor 15:00 besteld, doorgaans de volgende dag in huis
Toon filters Verberg filters
€   - 
Wis selectie
1 - 1 van 1 producten

Doe het eens anders: ga voor groenlof zaden!

Bladcichorei of groenlof is zo'n gewas dat eigenlijk te weinig aandacht krijgt, omdat het een nog wat minder bekendere bladgroente is. Zonde! Het bladgewas mag echter zeker een plek in jouw moestuin krijgen, al is het alleen al vanwege haar bijzonder goeie smaak en vele vitamines. Groenloofplanten hebben groene, American football-vormige koppen met witgeaderde bladeren die strak om hen heen zijn gerold. Een lust voor je smaakpapillen, maar ook voor het oog!

Zaden voor koolgewassen kopen

Het zaaien van bladcichorei (groenlof)

Bladcichorei is vooral geschikt voor de najaarsteelt en zeer makkelijk te kweken. De uiterste bladeren van de bladcichorei zijn veel bitterder dan die van sla en de meeste andere sla-achtigen, dus het is geen verrassing dat veel van de recepten die de bladgroente bevatten, vragen om het te koken. De hitte lijkt de bitterheid immers af te zwakken. Het lichtgele binnenste van de krop is echter mild van smaak. Groenlof zaden zaai je enkel in het late voorjaar of de zomer, omdat ze bij te lage temperaturen snel doorschieten. De bladcichorei zaden zullen binnen 1 à 2 weken ontkiemen bij een graad of 20. Plant de zaailingen uit op een plek met zon of halfschaduw. De planten zijn verrassend droogtetolerant en stellen het niet op prijs om in te drassige grond te worden gekweekt. Ideale omstandigheden zijn vergelijkbaar met die voor wortelen, waarbij zachte, zanderige grond en een goede drainage de voorkeur hebben.  

Biologische groentezaden

Groenlof of bladcichorei kweken? Zaden kopen | KoopZaden.nl

Groenlof of bladcichorei kweken? Bestel zaden op KoopZaden.nl

Is jouw oogst klaar om te worden geplukt? Vergeet dan niet om je groene aanwinst ook daadwerkelijk snel op te eten. Je kunt groenlof slechts een paar dagen in een plastic zak in de koelkast bewaren. Heb je vragen over het kweken, ons aanbod of wil je gewoonweg wat advies over onze groenlof of andere groentezaden? We staan zes dagen per week voor je klaar. Kijk rustig rond in onze online zadenshop en bestel eenvoudig jouw favoriete product(en). 

Zaden voor andijvie bestellen

Onze winkels